Kérjük, hogy figyelmesen olvassák el a --> FONTOS KONZULI INFORMÁCIÓK menüpontban található aktuális tájékoztatót, mielőtt online időpontot foglalnak!

Felhívjuk a figyelmet, hogy az online rendszerünkben naponta nyitunk meg újabb időpontokat. Ha egy nap betelik, a következő nap reggelén lehet újra próbálkozni a foglalással, de napközben is szabadulhatnak fel időpontok, ha valaki töröl egy foglalást.

***

Az időpontfoglalás szabályai:

  • Külön időpontot kell kérni az egymással össze nem függő ügyek intézésére.
  • A rendszerben kért személyek száma a kérelmezők számát jelenti. Pl. gyermek kérelménél egy személyt kell kiválasztani, ha a szülők egyébként nem kérelmezők.
  • Amennyiben a szülők egyszerre több gyermek ügyét intézik, akkor kérjük figyeljenek oda, hogy ugyanazon időpontban nem tudnak két különböző ügyintézési ablakban megjelenni, ezért a gyermekek számára egymás utáni időpontokat foglaljanak!
  • Kérjük, a foglalást visszaigazoló e-mailt hozza magával!
  • Ha a foglalt időpontban nem tud megjelenni, mielőbb gondoskodjon az időpontja módosításáról vagy törléséről, amit a visszaigazoló emailben lehet megtenni!
  • Egy alapügyre egy személy csak egy időpontot foglalhat. Ilyenkor az on-line rendszerünk nem engedi tovább, hanem figyelmezteti a korábbi foglalására.

IDŐPONTFOGLALÁSHOZ KATTINTSON IDE ----> https://konzinfoidopont.mfa.gov.hu/home 

Az egyes foglalható ügytípusokra vonatkozóan a nagykövetség honlapja (Konzuli információk menüpont alatti legördülő menü) további részletes tájékoztatást tartalmaz. Kérjük, hogy az ügyintézés gördülékenysége érdekében ezeket a tájékoztatókat a megjelenés előtt szíveskedjen alaposan tanulmányozni, és az ügyintézésre minden szükséges dokumentumot magukkal hozni!