Tájékoztatjuk ügyfeleinket, hogy a londoni nagykövetség konzuli hivatala ÚJ CÍMRE költözött. Akik a költözéskor már lefoglalt időponttal rendelkeztek, a foglaláskor megadott e-mail címre külön értesítést kaptak, amelyben felhívtuk a figyelmet, hogy az ügyintézés helye a továbbiakban:

100 Brompton Road (1. emelet), London, SW3 1ER.

A költözés után lefoglalt időpontról szóló automatikus e-mailes visszaigazolásban már eleve a fenti új cím jelenik meg. A viszaigazoló emailt az ügyintézéshez is szíveskedjenek magukkal hozni, mert az első emeletre történő érkezést követően az abban található QR-kód segítségével tudnak bejelentkezni az automatánál, amely jelzi az érkezésüket az ügyintézőnek, valamint kiadja a QR-kódhoz tartozó egyedi hívószámot. Az ügyintéző ezt a hívószámot fogja szólítani, amikor elérkezett az időpontja. Késés esetén az ügyintézést nem tudjuk garantálni, így adott esetben új időpontfoglalásra lehet szükség. Útvonaltervezéshez kattintson ide!

Az egyesült királyságbeli konzuli hivatalok ügyfélfogadása zavartalanul folyik, folyamatosan nyitva van az online időpontfoglaló rendszerünk

Londonban jelenleg legfeljebb 80 nappal előre foglalhatók időpontok. Naponta újabb időpontokat nyitunk meg, de mindig csak a soron következő napra. Ha az is betelik, akkor a következő nap reggelén lehet újra próbálkozni a foglalással, illetve előfordulhat, hogy napközben is szabadulnak fel időpontok, pl. lemondás következtében. Az ügyfélfogadással kapcsolatos információkért, valamint elérhetőségeinkért kattintson ide!

***

Felhívjuk a figyelmet, hogy ideiglenes magánútlevél igényléséhez nem foglalható on-line időpont. Az igénylése feltételeiről és az időpontfoglalás módjáról itt tájékozódhat: https://london.mfa.gov.hu/page/ideiglenes-maganutlevel

***

Kérjük, hogy az ismét növekvő számú COVID-megbetegedésekre, valamint őszi/téli járványidőszakra tekintettel:

  • akinek felső légúti tünetei vannak, módosítsa a foglalását legalább 7 nappal későbbi időpontra, amit a foglalást visszaigazoló emailben található link segítségével tud megtenni. Amennyiben nem talál megfelelő új időpontot, kérjen segítséget a konz.lon@mfa.gov.hu email címen!
  • kísérőt senki NE hozzon magával, csak ha feltétlenül szükséges (pl. kiskorú kérelmező vagy mozgásában korlátozott személy esetén) - a közelben számos kávézó, valamint üzlet áll a kísérők rendelkezésére
  • lefoglalt időpontjára lehetőleg pontosan, de legfeljebb 10 perccel korábban érkezzen;
  • érkezéskor használják a konzuli váró bejáratánál elhelyezett kézfertőtlenítőt;
  • aki életkoránál vagy egészségi állapotánál fogva kockázati csoportba tartozik, saját érdekében a konzuli hivatalban tartózkodás teljes időtartama alatt viseljen maszkot (kivéve az okmányügyeknél a fénykép készítésekor, valamint személyazonosítás idejére kérjük levenni).

***

Bajbajutott magyar állampolgárok számára továbbra is éjjel-nappal elérhető a Konzuli Szolgálat.

***

Honlapunk 'Koronavírus' menüpontjában összegyűjtöttük a járvány kitörése óta gyakran ismétlődő állampolgári kérdéseket, valamint az arra adott válaszokat. A GYIK eléréséhez kattintson ide

Egyesült királyságbeli tartózkodása során az alábbi honlapokon kísérheti figyelemmel a brit közegészségügyi hatóságok aktuális ajánlásait, illetve előírásait:

A mindenkori magyarországi járványhelyzettel kapcsolatban a https://koronavirus.gov.hu/ oldalon lehet hivatalos információhoz jutni.