!!! TÁJÉKOZTATÓ A KONZULI SZOLGÁLTATÁSOK RÉSZLEGES ÚJRAINDÍTÁSÁRÓL !!!

Tisztelt Ügyfeleink! 

Örömmel tájékoztatjuk Önöket, hogy a brit kormány rendelkezéseivel összhangban konzuli hivatalunkban június 2-től részlegesen újraindul az ügyfélfogadás.

Az első héten a sürgős magánútlevél és személyi igazolvány iránti kérelmek benyújtására szeretnénk lehetőséget biztosítani, valamint az elkészült okmányok személyes átvételére; majd június 8-tól kezdve fokozatosan nyitjuk meg az időpontokat az egyéb ügycsoportok tekintetében is. Szeretnénk arra kérni Önöket, hogy június 2-5. között csak azok jelentkezzenek ügyintézésére, akiknek az úti okmánya már lejárt, és az elkövetkező 6 hétben utaznának! Június fennmaradó részében pedig elsősorban azok megjelenésére számítunk, akiknek az úti okmánya már lejárt vagy július végéig bezárólag le fog járni. A többiek szíves türelmét és megértését kérjük!

A június 2-i hétre május 28-tól kezdődően lehet időpontot foglalni a https://konzinfoidopont.mfa.gov.hu oldalon keresztül (megjegyzés: az első heti időpontok május 28-i meghirdetését követen nagyon hamar be is teltek, de azért érdemes figyelni az online foglalási rendszerünket, mert elképzelhető, hogy valaki lemondja). A június 8. utáni időpontokat egyelőre nem nyitottuk meg, de rövidesen arra az időszakra is lehetséges lesz a foglalás, ugyancsak az online időpontfoglaló rendszerünkben.

***

Kérjük, hogy az első héten okmány-ügyintézésre érkezők hozzanak magukról egy igazolványképet, mivel átépítés miatt ebben az időszakban nem lesz lehetőségünk helyben fényképet készíteni!

Minden ügyfelünk és munkatársunk egészségének megóvására fokozott figyelmet fordítunk.

Kérjük Önöket, hogy a torlódások elkerülése érdekében az ügyfélfogadásunkra a megadott pontos időpontban érkezzenek, és legfeljebb 5 perccel korábban csöngessenek. Amennyiben a konzulátus előtt mégis sor alakulna ki, úgy a földön elhelyezett jelölésekhez igazodva szíveskedjenek megfelelő távolságot tartani. Az egymás iránti tiszteletből kérjük továbbá, hogy sorbanállás esetén lehetőség szerint viseljenek maszkot, az ügyfélváróba belépve pedig - még az ügyintézés megkezdése előtt - használják az ott elhelyezett kézfertőtlenítőt.  

Lehetőségeinket és munkamenetünket nyilvánvalóan szűkítik a még fennmaradt egészségügyi előírások, ezért júniusban kibővített nyitva tartással fogadjuk Önöket: munkanapokon hétfőtől csütörtökig 08:00-21:00 óra között, péntekenként 08:00-17:00 óra között.

Megértésüket és együttműködésüket köszönjük.

***

Honlapunk 'Koronavírus' menüpontjában összegyűjtöttük a járvány kitörése óta gyakran ismétlődő állampolgári kérdéseket, valamint az arra adott válaszokat. A GYIK eléréséhez kattintson ide

Kérjük, hogy egyesült királyságbeli tartózkodása során folyamatosan kísérje figyelemmel, és tartsa be a brit közegészségügyi hatóságok aktuális ajánlásait, illetve előírásait! Ezekről bővebben az alábbi hivatalos brit oldalakon tájékozódhat.

GOV.UK --> https://www.gov.uk/coronavirus 

NHS --> https://www.nhs.uk/conditions/coronavirus-covid-19/

A magyarországi járványhelyzettel kapcsolatban a https://koronavirus.gov.hu/ oldalon lehet hivatalos információhoz jutni.