Legutóbb frissítve: 2022 március 07.

Tisztelt Ügyfelünk! 

A járványügyi korlátozásokat --> Angliában és -->Skóciában is tovább enyhítették.   

Az egyesült királyságbeli konzuli hivatalok számára továbbra is prioritás az ügyfelek és munkatársak egészségének védelme, ezért az ügyfélfogadás során erősen javasolt a maszkviselés, illetve a rendszeres kézfertőtlenítés, valamint a lehetőség szerinti távolságtartás. Mindezekben továbbra is számítunk az Önök megértő együttműködésére.

Az egyesült királyságbeli konzuli hivatalok ügyfélfogadása zavartalanul folyik, folyamatosan nyitva van az online időpontfoglaló rendszerünk

Londonban jelenleg legfeljebb 40 nappal előre foglalhatók időpontok. Naponta újabb időpontokat nyitunk meg, de mindig csak a soron következő napra. Ha az is betelik, akkor a következő nap reggelén lehet újra próbálkozni a foglalással, de előfordulhat, hogy napközben is szabadulnak fel időpontok, pl. lemondás következtében. Az ügyfélfogadással kapcsolatos információkért, valamint elérhetőségeinkért kattintson ide!

***

Felhívjuk a figyelmet, hogy ideiglenes magánútlevél igényléséhez nem foglalható on-line időpont. Az igénylése feltételeiről és az időpontfoglalás módjáról itt tájékozódhat: https://london.mfa.gov.hu/page/ideiglenes-maganutlevel

***

Kérjük, hogy az ügyfélfogadásra

  • hozzanak magukkal szájat és orrot eltakaró maszkot (lehetőség szerint sebészi vagy FFP maszkot)! A maszkot a konzuli hivatalban történő tartózkodás teljes időtartama alatt javasolt viselni, kivéve az okmányügyeknél a fénykép készítésekor, valamint személyazonosítás idejére kérjük levenni.
  • Kézfertőtlenítőt helyben biztosítunk.
  • Akinek tünetei vannak, kérjük módosítsa a foglalását legalább 7 nappal későbbi időpontra, amit a foglalást visszaigazoló emailben található link segítségével tud megtenni.  
  • Kísérőt ne hozzanak magukkal, csak ha feltétlenül szükséges (pl. mozgásában korlátozott személy esetén)

***

Bajbajutott magyar állampolgárok számára továbbra is éjjel-nappal elérhető a Konzuli Szolgálat.

***

Honlapunk 'Koronavírus' menüpontjában összegyűjtöttük a járvány kitörése óta gyakran ismétlődő állampolgári kérdéseket, valamint az arra adott válaszokat. A GYIK eléréséhez kattintson ide

Kérjük, hogy egyesült királyságbeli tartózkodása során folyamatosan kísérje figyelemmel, és tartsa be a brit közegészségügyi hatóságok aktuális ajánlásait, illetve előírásait! Ezekről bővebben az alábbi hivatalos brit oldalakon tájékozódhat.

A magyarországi járványhelyzettel kapcsolatban a https://koronavirus.gov.hu/ oldalon lehet hivatalos információhoz jutni.