Legutóbb frissítve: 2020. november 21.

Tisztelt Ügyfeleink! 

Angliában a járványhelyzet miatt november 5- december 2. között kijárási korlátozás van érvényben, melynek részleteiről a GOV.UK brit kormányzati honlapon tájékozódhatnak.

A londoni konzuli hivatal az adott körülmények között korlátozott nyitva tartással és kapacitással működik, ezért jelenleg csak a sürgős, halaszthatatlan kérelmek benyújtására van lehetőség.

Kérjük, hogy figyelmesen olvassák el a lenti tájékoztatót, mielőtt időpontot foglalnak!

HALASZTHATATLAN ÚTI OKMÁNY ÜGYEK

Halaszthatatlannak minősül a magyar útlevél vagy személyi igazolvány iránti kérelem benyújtása akkor, ha a magyar állampolgárnak:

  • egyetlen érvényes úti okmánya sincs, így jelenleg sem utazni, sem személyazonosságát igazolni nem képes; vagy
  • az utazásra vagy személyazonosításra használt útlevelének/személyi igazolványának érvényessége 2021. január 31. előtt jár le.

FIGYELEM! A fenti kategóriák egyikébe sem tartozik bele (vagyis nem minősül halaszthatatlannak az ügye annak), aki rendelkezik valamely másik állam útlevelével vagy (utazásra is használható) személyi igazolványával, mely legalább 2021. január 31-ig érvényes.

A még nem anyakönyvezett gyermek útlevél/személyi igazolvány ügyét - annak jelentős ügyintézési idejére tekintettel - a kijárási korlátozás alatt nem tudjuk vállalni. Úgyszintén a névváltoztatással vagy -módosítással együtt kérelmezett úti okmány ügyeket sem.

Kérjük, legyenek egymásra is tekintettel, és csak akkor foglaljanak időpontot, ha ügyük valóban nem tűr halasztást, és ebben az esetben is kizárólag egyetlen úti okmány ügyre! (Aki útlevélre és személyi igazolványra is foglal egyszerre, az egyiket automatikusan törölni fogjuk).

Amennyiben a családban többek úti okmány ügye halaszthatatlan, kérjük foglaljanak egyenként, mindig azt a nevet megadva, akinek a részére az okmány készül.

EGYÉB HALASZTHATATLAN ÜGYEK

Lehetőség van továbbá online időpontot foglalni:

  • útlevél vagy személyi igazolvány eltűnésének bejelentésére
  • sürgős aláírás- vagy másolat hitelesítésre, illetve
  • erkölcsi bizonyítvány igénylésre is.

Minden egyéb ügyben – az ideiglenes magánútlevél kivételével - csak a kijárási korlátozás feloldását követően áll módunkban kérelmet átvenni.

Ha kérelme a fenti kritériumoknak megfelel, akkor itt foglalhat on-line időpontot: https://konzinfoidopont.mfa.gov.hu/home

Felhívjuk a figyelmet, hogy az on-line rendszerünkben naponta nyitunk meg újabb időpontokat. Ha egy nap betelik, a következő nap reggelén lehet újra próbálkozni a foglalással.

Ideiglenes magánútlevél igényléséhez nem foglalható on-line időpont. Igénylése feltételeiről és az időpontfoglalás módjáról itt tájékozódhat: https://london.mfa.gov.hu/page/ideiglenes-maganutlevel

***

Bajbajutott magyar állampolgárok számára a kijárási korlátozás idején is éjjel-nappal elérhető a Konzuli Szolgálat.

***

Honlapunk 'Koronavírus' menüpontjában összegyűjtöttük a járvány kitörése óta gyakran ismétlődő állampolgári kérdéseket, valamint az arra adott válaszokat. A GYIK eléréséhez kattintson ide

Kérjük, hogy egyesült királyságbeli tartózkodása során folyamatosan kísérje figyelemmel, és tartsa be a brit közegészségügyi hatóságok aktuális ajánlásait, illetve előírásait! Ezekről bővebben az alábbi hivatalos brit oldalakon tájékozódhat.

A magyarországi járványhelyzettel kapcsolatban a https://koronavirus.gov.hu/ oldalon lehet hivatalos információhoz jutni.