!!! TÁJÉKOZTATÓ A KONZULI SZOLGÁLTATÁSOK RÉSZLEGES ÚJRAINDÍTÁSÁRÓL !!!

Tisztelt Ügyfeleink! 

Örömmel tájékoztatjuk Önöket, hogy a brit kormány rendelkezéseivel összhangban konzuli hivatalunkban június 2-től részlegesen újraindult az ügyfélfogadás.

Időpontot foglalni a https://konzinfoidopont.mfa.gov.hu oldalon keresztül tudnak. A foglalás csak 15 nappal előre lehetséges.

***

Kérjük, hogy az okmány-ügyintézésre érkezők hozzanak magukról egy igazolványképet, mivel átépítés miatt a kezdeti időszakban nem lesz lehetőségünk helyben fényképet készíteni!

Minden ügyfelünk és munkatársunk egészségének megóvására fokozott figyelmet fordítunk. Éppen ezért kérjük Önöket, hogy:

a torlódások elkerülése érdekében az ügyfélfogadásunkra a megadott pontos időpontban érkezzenek, és legfeljebb 5 perccel korábban csöngessenek. Amennyiben a konzulátus előtt mégis sor alakulna ki, úgy a földön elhelyezett jelölésekhez igazodva szíveskedjenek megfelelő távolságot tartani. Az egymás iránti tiszteletből kérjük továbbá, hogy az ügyfélváróba belépve rögtön használják az ott elhelyezett kézfertőtlenítőt, valamint - ha véletlenül más is tartózkodik a váróban, akkor a várakozás idejére viseljenek maszkot.   

Lehetőségeinket és munkamenetünket nyilvánvalóan szűkítik a még fennmaradt egészségügyi előírások, ezért júniusban kibővített nyitva tartással fogadjuk Önöket: munkanapokon hétfőtől csütörtökig 08:00-21:00 óra között, péntekenként 08:00-17:00 óra között.

Megértésüket és együttműködésüket köszönjük.

***

Honlapunk 'Koronavírus' menüpontjában összegyűjtöttük a járvány kitörése óta gyakran ismétlődő állampolgári kérdéseket, valamint az arra adott válaszokat. A GYIK eléréséhez kattintson ide

Kérjük, hogy egyesült királyságbeli tartózkodása során folyamatosan kísérje figyelemmel, és tartsa be a brit közegészségügyi hatóságok aktuális ajánlásait, illetve előírásait! Ezekről bővebben az alábbi hivatalos brit oldalakon tájékozódhat.

 

A magyarországi járványhelyzettel kapcsolatban a https://koronavirus.gov.hu/ oldalon lehet hivatalos információhoz jutni.