• MAGYARORSZÁG

  NAGYKÖVETSÉGE

  LONDON

   

   

   

   

   

   

   

  Üdvözöljük

  honlapunkon!

 •  

   

   

   

   
  KONZULI INFORMÁCIÓK

   

  Állampolgársági, anyakönyvezési, úti okmány és egyéb konzuli ügyek

   

  IDŐPONTFOGLALÁS

   

  Tovább
 •  

   

   

   

   

   


  BREXIT-TÁJÉKOZTATÓ

  Legfontosabb tudnivalók

  Tovább
 •  

   

   

  MEGKEZDTE MŰKÖDÉSÉT A

  MANCHESTERI FŐKONZULÁTUS ÉS 

  AZ EDINBURGH-I ALKONZULÁTUS

   

  Tovább

Nagyköveti köszöntő:

Kedves Látogató!

Szeretettel köszöntöm honlapunkon.

 

Állomáshelyem 2016 júniusában történt elfoglalásának napjától hazánk és az állampolgárok érdekeinek Egyesült Királyságban való megfelelő és hatékony érdekképviselete mellett minden erőmmel azon fogok dolgozni, hogy a két ország közötti jó kapcsolatok tovább erősödjenek, úgy a politikai, mint a gazdasági, kulturális, tudományos és humán területeken. 

A 2016. június 23-i népszavazást követően az Egyesült Királyság kormányára komoly döntések várnak, amelyek meghozatala során Magyarország hozzáállása támogató lesz. Mindezek ellenére nem veszíthetjük szem elől azt a két fő célkitűzést, amelyekhez ragaszkodnunk kell. Egyrészt az itt élő magyarok jogainak és érdekeinek maradéktalan biztosítását, másrészt a két ország között már megalapozott üzleti kapcsolatok fenntartását és továbbfejlesztését. 

Mindehhez jó alapot biztosít a Magyarország és az Egyesült Királyság közötti több évszázadra visszatekintő,  közös kapcsolódási pontokban bővelkedő történelmi és kulturális örökség. Ezek között említeném például a Magyarországon született és nevelkedett skóciai Szent Margit emlékét, a Budapest egyik szimbólumává vált Lánchidat, melynek tervezője angol volt, illetőleg a híres budapesti Gresham Palotát, mely az egykori Royal Exchange brit megalapítójának nevét viseli.
 
Ezen honlap célja, hogy az érdeklődők számára lehetővé tegye a Magyarország és az Egyesült Királyság közötti kapcsolatok fejleményeinek nyomon követését, tájékoztatást nyújtson a különböző nagykövetség által szervezett programokról, és nem utolsósorban felvilágosítást adjon gyakorlati, az állampolgárokat leginkább érintő konzuli ügyekben.

Bízom abban, hogy nagyköveti tevékenységem a fent kitűzött célokat méltóképpen fogja szolgálni, tovább mélyítve a két ország állampolgárai közötti rokonszenvet.
 
Szalay-Bobrovniczky Kristóf nagykövet