Ezen az oldalon igyekeztünk összegyűjteni azokat a kérdéseket (és az azokra adott válaszokat), amelyekkel a koronavírus járvány kapcsán leggyakrabban megkeresik az egyesült királyságbeli magyar konzuli hivatalokat. Kérjük, hogy tekintse át a válaszokat, és amennyiben további kérdése lenne, akkor közvetlenül az adott pontokban megadott - hatáskörrel rendelkező - magyar vagy külföldi hatósághoz forduljon! Bármilyen vitás kérdésben csak a hatáskörrel rendelkező hatóságtól származó közvetlen információ lehet hivatkozási alap, ezért is elengedhetetlenül fontos a közvetlen tájékozódás.

Az egyes válaszokban piros betűvel és aláhúzással jeleztük a beszúrt linkeket. Ezekre rá kell kattintani ahhoz, hogy a hivatalos magyar vagy brit weboldal betöltődjön. 

Amennyiben a Konzuli Szolgálat hatáskörébe tartozó további kérdése lenne, akkor elsősorban emailen, a konz.lon@mfa.gov.hu címen keresheti a londoni nagykövetséget. A manchesteri főkonzulátus konzuli kerületéből a konz.man@mfa.gov.hu címre írhat. Skóciai vonatkozású kérdésekkel közvetlenül az Edinburgh-i Főkonzulátusához fordulhat a konz.edi@mfa.gov.hu címen.