Tisztelettel arra kérünk minden külföldön tartózkodó és onnan hazatérni szándékozó honfitársunkat, hogy haladéktalanul intézkedjenek a hazautazásukról, mert a nemzetközi légi forgalom egyre szigorúbb korlátozásai rövid időn belül teljesen ellehetetlenítik azt.
 
A konzuli szolgálat továbbra is minden lehetséges módon segíti a külföldön bajba jutott magyar állampolgárokat, kérjük írjon a konz.lon@mfa.gov.hu email címre. Kollégáink segítenek.

 

Az Egyesült Királyságot érintő aktuális információkért kövessék nyomon a brit kormány közleményeit (angolul): http://bit.ly/2TNd8KV

Magyarországi aktuális információkról pedig a magyar kormány oldalán tájékozódhatnak: https://koronavirus.gov.hu/

 

- 2020.03.22.-

!!! FONTOS KÖZLEMÉNY A KONZULI HIVATAL ÜGYFÉLFOGADÁSI RENDJÉRŐL !!!

Tájékoztatjuk kedves ügyfeleinket, hogy a fokozódó járványügyi helyzetre tekintettel Magyarország egyesült királyságbeli külképviseletei 2020. március 24-tól kezdődően határozatlan időre felfüggesztik a konzuli ügyfélfogadást. A felfüggesztés érinti a londoni, a manchesteri, valamint az edinburgh-i konzuli hivatalokat.  

2020. március 24-től (kedd) mindhárom konzuli hivatal csak érdekvédelmi feladatokat lát el és továbbra is minden lehetséges módon segíti a külföldön bajba jutott és a hazajutni kívánó magyar állampolgárokat.

Amennyiben úgy érzi, hogy bajba jutott és a hazajutásban segítségre szorul, az alábbi elérhetőségeken veheti fel a kapcsolatot az Önhöz legközelebb eső konzuli hivatallal:

Londoni Nagykövetség

Telefon (munkaidőben): +44 2072 355218

Email: konz.lon{at}mfa.gov.hu

Bajba jutott magyar állampolgárok számára napi 24 órában hívható telefonügyelet: +44 (0) 2072 013440

Edinburgh-i Alkonzulátus

Telefon (munkaidőben): +44 (0) 131 556 3838  

Email: konz.edi{at}mfa.gov.hu

Bajba jutott magyar állampolgárok számára napi 24 órában hívható telefonügyelet: +44 (0) 794 995 8437 

Manchesteri Főkonzulátus:

Telefon (munkaidőben): +44 161 503 5678

Email: konz.man{at}mfa.gov.hu

Bajba jutott magyar állampolgárok számára napi 24 órában hívható telefonügyelet: +44 (0) 7784 764316

Az otthoni karanténnal, illetve a koronavírussal kapcsolatos további információkért kövesse figyelemmel az NHS honlapját (https://www.nhs.uk/conditions/coronavirus-covid-19/). A magyarországi helyzettel kapcsolatban a https://koronavirus.gov.hu/ címen lehet információhoz jutni.

További részletes információk az Egyesült Királyságról: 

https://konzuliszolgalat.kormany.hu/europa-utazasi-tanacsok?nagy-britannia

Kérjük, hogy folyamatosan kövessék figyelemmel a brit közegészségügyi hatóságok aktuális ajánlásait és előírásait. Ezek közül – az alapvető higiéniai szabályok betartásán túl - a legfontosabb, hogy amennyiben valaki a koronavírus kezdeti tüneteit észleli magán (hőemelkedés és/vagy újonnan jelentkező folyamatos köhögés), 7 napig maradjon otthon. Ha nem Ön, hanem családtagja, lakótársa betegszik meg, akkor az egész háztartásnak javasolt az otthoni karantén, 14 napon keresztül (figyelembe véve a lappangási időszakot is). 

A fenti intézkedés kapcsán szíves megértésüket,és türelmüket nagyon köszönjük.

Üdvözlettel:

Londoni Konzuli Hivatal