Üzleti információk

A londoni Nagykövetség keretein belül működő külgazdasági iroda feladata a magyar export fejlesztésével, a Magyarországra irányuló külföldi befektetésekkel, és a magyarországi vállalatok tőkekihelyezésével összefüggő feladatok ellátása, valamint gazdaságdiplomáciai tevékenység végzése az Egyesült Királyságban.

 

Cégalapítás az Egyesült Királyságban

Az üzleti vállalkozások tájékoztatására létrejött, folyamatosan frissülő brit kormányzati honlapon, a Business Link portálon külön, interaktív fejezet került összeállításra „UK welcomes Europe” alcímmel, mely fontos alapinformációkat tartalmaz az áttelepüléssel, vállalkozással, engedélyekkel, cégalapítással kapcsolatos kérdésekben. 

Cégbejegyzés
A társaságok bejegyzése a cégbíróságnál (Registrar of Companies) történik, ugyan ide kell benyújtani a Companies Act 2006. szerint előírt bejegyzési, majd a szabályos működést igazoló pénzügyi és egyéb dokumentumokat.

Az eljárással kapcsolatban a Companies House az illetékes intézmény, ez szolgál tanácsadással, ugyanitt lehet a szükséges nyomtatványokat is beszerezni, és a céget bejegyezni. Egyes jogi irodáknál kész „bejegyzési csomagok” is vásárolható. A bejegyzést szolgáltató cégek és irodák elektronikus cégeljárást is végeznek. A cégbejegyzést intézheti Company formation agent is, vagy a könyvelő.

Ajánlott/elfogadott online cégalapítási ügynökök (Formation agents) listája

Az elektronikus formanyomtatványok közvetítő nélkül is elérhetők az Companies House honlapján.
Három dokumentum kitöltése, illetve megírása nélkülözhetetlen:

  • Form IN01
  • Memorandum of Association
  • Articles of Association

Az utóbbi két okiratra mintát itt lehet letölteni.

Adózás
Az adózásról a brit adó- és vámhatóság honlapja nyújt részletes tájékoztatást. Valamennyi adóforma leírása, kiszámításának módja, a szükséges nyomtatványok itt megtalálhatóak.

Egyéb hasznos linkek cégalapításhoz (angol nyelven):
Setting up a company
Starting a business
Starting a company
Running a limited company

 

Piaci ismeretekkel és üzleti partnerekkel kapcsolatban kérjük forduljon hozzánk bizalommal a lenti elérhetőségek egyikén.

Külgazdasági Iroda

Cím: 46 Eaton Place, SW1X 8BY, London

Telefon: (00 44) 207-235-8767

E-mail: trade.london@mfa.gov.hu