Hírek

FONTOS INFORMÁCIÓ A MAGYARORSZÁGRA UTAZÓKNAK

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Kormány a Nagy-Britannia és Észak-Írország Egyesült Királysága területéről induló polgári légijárművek leszállási tilalmának feloldásáról szóló 1/2021. (I. 5.) Korm. rendeletet (a továbbiakban: Korm. rendelet) elfogadta, az a Magyar Közlönyben 2021. január 5. napján kihirdetésre került.
Tovább

Brit útmutatók az EU és UK közötti árumozgásokról 2021. január 1. után

Bár az EU és a brit kormány karácsony estére megegyezett a jövőbeli viszonyrendszerről, az Egyesült Királyság ettől függetlenül január 1-én az európai vámunióból és a belső piacból is kilép. Az árufuvarozókra ebből következően új határellenőrzési eljárások várnak, ami sajnos a dél-angliai kamionsor visszatérésével járhat, ha a gépjárművezetők vagy szállítmányaik nem rendelkeznek a szükséges dokumentációkkal és iratokkal. Azért, hogy a kamionokat a hatóságok ne fordíthassák vissza a határról, arra kérünk minden érintett céget és fuvarozót, hogy fokozottan ügyeljen a brit és EU-s követelmények betartására. Bár az árufuvarozó cégek és szervezetek eddig is minden tőlük telhetőt megtettek, hogy felkészüljenek az új helyzetre, a szükséges eljárások feltérképezéséhez kérjük alaposan tanulmányozzák át az alábbi linkeket.
Tovább

Utazási korlátozások az Egyesült Királyság és egyes EU-tagállamok között

*** FRISSÍTÉS *** A francia hatóságok tájékoztatása szerint 2020. december 23. napján 0 órakor Franciaország várhatóan megnyitja határait az Egyesült Királyság viszonylatában. A COVID-19 új változatának Egyesült Királyságban való feltűnésére válaszul, 2020. december 21. napjától egyre több ország (ideértve egyes európai uniós tagállamokat is) léptet életbe olyan intézkedéseket, amelyek az Egyesült Királyságból való beutazás korlátozására irányulnak. A jelenlegi körülmények között a korlátozó intézkedések akár óráról órára változhatnak.
Tovább

Kumin Ferenc nagykövet megbízólevél-átadása

2020. december 4-én került sor dr. Kumin Ferenc, Magyarország londoni nagykövete megbízólevél-átadására a Buckingham-palotában. Az esemény különlegessége, hogy első alkalommal tartottak ún. „hibrid ceremóniát” a koronavírusjárvány korlátozásai miatt. A londoni szertartásos elemeket ugyan megtartva, II. Erzsébet királynő azonban a Windsor-kastélyból, online jelentkezett be.
Tovább