A Diaszpóra Felsőoktatási Ösztöndíjprogramot Magyarország Kormánya alapította azok számára, akik az Európai Unión, Szerbián és Kárpátalján kívüli magyar diaszpórában élnek és magyarországi felsőoktatási intézményben kívánnak tanulmányokat folytatni annak érdekében, hogy erősítsék személyes, szakmai, valamint kulturális kapcsolataikat Magyarországgal.

Diaszpóra ösztöndíjasként nemzetközileg elismert végzettséget szerezhetsz a legjobb magyar felsőoktatási intézmények valamelyikénél, miközben a személyes és tanulmányi fejlődéshez nélkülözhetetlen versenyképes tudásra teszel szert. Közel 30 felsőoktatási intézmény 1300 magyar és angol nyelvű képzéséből válogathatsz minden felsőoktatási terület bármely képzési szintjén. Az ösztöndíj diplomát adó teljes képzésekre, valamint végzettséget nem adó tanulmányokra is pályázható, beleértve az egy vagy két szemeszter hosszú részképzést.

Az ösztöndíj fedezi az elérhető képzések tandíját, az egészségügyi biztosítást, valamint igény esetén a havi ösztöndíjat és lakhatási, illetve utazási hozzájárulást.
Magyarországi tanulmányaid során alkalmad nyílik felfedezni az ezeréves magyar történelmet és kultúrát, átélheted a különleges magyar tradíciókat és a magyar nyelvtudásodat is elmélyítheted. Nyelvtudásod fejlesztését segíti az is, hogy a programban akár egyéves magyar nyelvi előkészítőre is jelentkezhetsz!
Mindezeken túl a Diaszpóra Felsőoktatási Ösztöndíjprogrammal úgy építheted szakmai kapcsolatrendszeredet, hogy közben egy befogadó és támogató diákközösségben, több mint 40 000 nemzetközi hallgatóval közösen fedezheted fel az országot.

A diplomaszerzést követően versenyképes tudással és készségekkel térhetsz haza, ami lehetővé teszi számodra, hogy hatékonyan támogasd a közösségedet, hozzájárulj a magyar értékek megőrzéséhez és a Magyarország és a diaszpóra közötti kapcsolatok megerősítéséhez.

Jelentkezésedet a Diaszpóra Felsőoktatási Ösztöndíjprogramra 2022. január 31-ig adhatod le. További információért látogass el a www.diasporascholarship.hu oldalra!