A konzulátus a felsorolt okmányok beszerzésével, ügyintézésével nem foglalkozik. 

Jogosítvány, lakcímkártya ügyintézés érdekében a magyarországi lakóhely szerinti járási hivatal okmányirodáját kell felkeresnie. Amennyiben Magyarországon nem rendelkezik lakóhellyel, a Központi okmányirodát keresse fel.

Az elveszett, illetve ellopott jogosítvány pótlását az ügyfelek Magyarországon, a járási okmányirodában kezdeményezhetik. Ügyfélkapuval rendelkező ügyfeleknek lehetőségük van az érvényes  jogosítvány pótlására az ügyfélkapun keresztül is.

Amennyiben magyar vezetői engedélye pótlása szükséges, és nem áll módjában ezt ügyfélkapun keresztül, vagy Magyarországon intézni, úgy javasoljuk, hogy kérjen tájékoztatást az illetékes brit hivataltól (DVLA), hogy van-e lehetősége brit vezetői engedély igénylésére. Ebben a helyzetben tud kérni konzulátusunktól egy igazolást az elveszett okmány adatairól. Az eljárás kezdeményezhető személyesen, illetve postai úton. Személyes ügyintézés esetén előzetes időpontfoglalás szükséges (konzuli igazolás).

 Az igénylés feltételei:

-kérelem (nincs formanyomtatvány)

-adatkezelési nyilatkozat (lap alján letölthető)

-személyazonosításra alkalmas okmány másolata (személyi igazolvány vagy útlevél)

-postai kézbesítés esetén megcímzett és felbélyegzett válaszboríték

-konzuli díj (hatósági bizonyítvány, igazolás díjtétel)

Az eljárási idő 2-3 hét, ám esetenként az igazolás hamarabb is elkészülhet.

A DVLA elérhetősége: https://www.gov.uk/government/organisations/driver-and-vehicle-licensing-agency

 

A TB kártya ügyében az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) központi szervéhez, illetve ügyfélszolgálati kirendeltségeihez, míg az adókártya ügyében a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) ügyfélszolgálatához kell fordulnia. 

A konzulátus ezen ügyekben további információt nem tud adni, ügyintézést nem teljesít.

Adatkezelési nyilatkozat