A konzulátus a felsorolt okmányok beszerzésével, ügyintézésével nem foglalkozik.

Jogosítvány, lakcímkártya ügyintézés érdekében a magyarországi lakóhely szerinti járási hivatal okmányirodáját kell felkeresnie. Amennyiben Magyarországon nem rendelkezik lakóhellyel, a Központi okmányirodát keresse fel.


Az elveszett, illetve ellopott jogosítvány pótlását az ügyfelek Magyarországon, a járási okmányirodában kezdeményezhetik. Ügyfélkapuval rendelkező ügyfeleknek lehetőségük van az érvényes  jogosítvány pótlására az ügyfélkapun keresztül is.


Amennyiben a brit közlekedési hatóság (DVLA) a magyar vezetői engedély adatainak igazolását kéri (pl. brit vezetői engedély kiállítása céljából) , de a magyar okmány nem áll rendelkezésre (mert elveszett, ellopták stb.), úgy a magyarországi kormányablakoknál/okmányirodákban kérhető egyedi adatszolgáltatás a közúti közlekedési nyilvántartásból.  A konzulátuson keresztül kizárólag adategyezőség igazolása kérhető! Ehhez szükség van a kérelmező magyar vezetői engedélyének másolatára vagy az abban foglalt adatok közlésére.  Az eljárás kezdeményezhető személyesen, illetve postai úton. Személyes ügyintézés esetén előzetes időpontfoglalás szükséges (konzuli igazolás).


 Az igénylés feltételei:
-kérelem (nincs formanyomtatvány)
-adatkezelési nyilatkozat (lap alján letölthető)
-személyazonosításra alkalmas okmány másolata (személyi igazolvány vagy útlevél)
-postai kézbesítés esetén megcímzett és felbélyegzett válaszboríték
-konzuli díj (hatósági bizonyítvány, igazolás díjtétel)
Az eljárási idő 5-8 hét, ám esetenként az igazolás hamarabb is elkészülhet.
A DVLA elérhetősége: https://www.gov.uk/government/organisations/driver-and-vehicle-licensing-agency

A  vezetői engedélyekről szóló 2006/126/EK Irányelv alapján létrehozott RESPER alkalmazás segítségével az EU tagállamok közlekedési hatóságai közvetlenül is ellenőrizhetik egymás engedély-nyilvántartásában a cseréhez leadott vezetői engedélyeket, így a brit központi hatóságnak (DVLA) is van lehetősége a RESPER rendszeren belül ellenőrizni a Magyarországon kiadott vezetői engedélyeket.

A TB kártya ügyében az Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő (NEA) központi szervéhez, illetve ügyfélszolgálati kirendeltségeihez, míg az adókártya ügyében a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) ügyfélszolgálatához kell fordulnia. 

A konzulátus ezen ügyekben további információt nem tud adni, ügyintézést nem teljesít.

Adatkezelési nyilatkozat