3. VANNAK MÉG JÁRVÁNYÜGYI KORLÁTOZÁSOK MAGYARORSZÁGRA TÖRTÉNŐ BEUTAZÁSKOR?  

Nincsenek. A járvány ötödik hullámának visszahúzódásával a Kormány kivezette a járványügyi korlátozások nagy részét. Ennek keretében 2022. március 7-től hatályát vesztette többek között a járványügyi készültségi időszak utazási korlátozásairól szóló 408/2020 Korm. rendelet. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy március 7-től minden járványhelyzettel kapcsolatos beutazási követelmény megszűnt mind az oltottak, mind az oltatlanok számára, függetlenül az állampolgárságuktól. A továbbiakban a határon sem oltottságot, sem negatív teszteredményt nem kell igazolni, eltörölték a beutazás utáni karanténkötelezettséget is.  

A Magyarországra történő belépés mindenkor hatályos szabályaival kapcsolatban a Rendőrség honlapján, valamint a koronavirus.gov.hu oldalon találhat bővebb tájékoztatást.

A további magyarországi enyhítésekről ide kattintva olvashat.

Amennyiben sem a Nagykövetség honlapján, sem a Rendőrség honlapján nem talál választ a magyarországi határátlépéssel kapcsolatosan felmerülő kérdésére, kérjük forduljon közvetlenül a Rendőrséghez: http://www.police.hu/hu/info/elerhetosegek, vagy érdeklődjön a Koronavírus Ügyeleti Központnál a koronavirus@1818.hu email címen. A Koronavírus Ügyeleti Központ külföldről is hívható telefonszáma + 36 1 550 1825.

<-- VISSZA