Hírek

Kumin Ferenc nagykövet virtuális köszöntője március 15-én

Idén március 15-én a megszokott offline rendezvények helyett, a nagykövetség virtuálisan emlékezett meg az 1848-49-es szabadságharc hőseiről.
Tovább

Virtuális egyeztetés a magyar és a brit külügyminiszter között

Magyarország és Nagy-Britannia 2021-ben ünnepli a két ország közötti diplomáciai kapcsolatok felvételének 100 éves évfordulóját.
Tovább

FONTOS INFORMÁCIÓ A MAGYARORSZÁGRA UTAZÓKNAK

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Kormány a Nagy-Britannia és Észak-Írország Egyesült Királysága területéről induló polgári légijárművek leszállási tilalmának feloldásáról szóló 1/2021. (I. 5.) Korm. rendeletet (a továbbiakban: Korm. rendelet) elfogadta, az a Magyar Közlönyben 2021. január 5. napján kihirdetésre került.
Tovább

Brit útmutatók az EU és UK közötti árumozgásokról 2021. január 1. után

Bár az EU és a brit kormány karácsony estére megegyezett a jövőbeli viszonyrendszerről, az Egyesült Királyság ettől függetlenül január 1-én az európai vámunióból és a belső piacból is kilép. Az árufuvarozókra ebből következően új határellenőrzési eljárások várnak, ami sajnos a dél-angliai kamionsor visszatérésével járhat, ha a gépjárművezetők vagy szállítmányaik nem rendelkeznek a szükséges dokumentációkkal és iratokkal. Azért, hogy a kamionokat a hatóságok ne fordíthassák vissza a határról, arra kérünk minden érintett céget és fuvarozót, hogy fokozottan ügyeljen a brit és EU-s követelmények betartására. Bár az árufuvarozó cégek és szervezetek eddig is minden tőlük telhetőt megtettek, hogy felkészüljenek az új helyzetre, a szükséges eljárások feltérképezéséhez kérjük alaposan tanulmányozzák át az alábbi linkeket.
Tovább