Április 30-án Szalay-Bobrovniczky Kristóf nagykövet ismét gálavacsorát tartott Némethy Bertalan tiszteletére a nagykövetségen.

Magyarország célja, hogy visszahelyezze magát a lovassportok térképére, amelynek egyik legfontosabb helyszíne az Egyesült Királyság. A rendezvény lehetőséget nyújtott arra, hogy bemutassuk a 2021-es lovassport európai bajnokságra irányuló magyar pályázatot, továbbá hogy bemutatkozzon Jármy Vince, tehetséges fiatal magyar díjugrató is. Vendégünk volt többek között Simon Brooks-Ward, a Royal Windsor Horse Show szervezője; Colin Brooks, a Royal Windsor Horse Show elnöke; Nick Skelton olimpiai bajnok díjugrató; az Olympia Horse Show szervezőbizottságának képviselői; Justin Maciejewski, a National Army Museum igazgatója; valamint tenyésztők, kiemelt lovassport versenyek szervezői és lovas katonai regimentek képviselői.

Némethy Bertalan (1911-2002), az Egyesült Államok díjugrató válogatottjának egykori edzője, a lovassport legendás, ikonikus alakja volt. Győrben született, karrierjét a magyar lovasság tisztjeként és a magyar olimpiai díjugrató csapat tagjaként kezdte. Miután az Egyesült Államokba emigrált, az USA lovas válogatottjának edzője lett és 1955-1980 között irányította annak munkáját. Némethy a lovak és lovasok kiképzése során alkalmazott technikáit a klasszikus kiképzésre és a magyar Ludovika Akadémián és a Lovagló- és Hajtótanárképző Iskolán szerzett tapasztalataira építette. Ebből fejlesztette ki a világhírű Némethy-módszert, amelynek precizitása és eleganciája az egész világon a mai napig elismert.