December 11-én Szalay-Bobrovniczky Kristóf nagykövet gálavacsorát tartott Némethy Bertalan tiszteletére a nagykövetségen.

A vendégek között üdvözölhettük többek között Archie Miller-Bakewell dandártábornokot, Fülöp herceg személyi titkárát, Toby Browne ezredest, a Királyi Lovarda vezetőjét, Sir Barney White-Spunner altábornagyot és a magyar lovassport számos kiemelkedő képviselőjét. A rendezvény lehetőséget nyújtott arra is, hogy bemutatkozzon Jármy Vince és Jármy Tibor, a két tehetséges fiatal magyar díjugrató is potenciális szponzorok számára.

Némethy Bertalan (1911-2002), az Egyesült Államok díjugrató válogatottjának egykori edzője, a  lovassport legendás, ikonikus alakja volt. Győrben született, karrierjét a magyar lovasság tisztjeként és a magyar olimpiai díjugrató csapat tagjaként kezdte. Miután az Egyesült Államokba emigrált, 
az USA lovas válogatottjának edzője lett és 1955-1980 között irányította annak munkáját. Némethy a lovak és lovasok kiképzése során alkalmazott technikáit a klasszikus kiképzésre és a magyar Ludovika Akadémián és a Lovagló- és Hajtótanárképző Iskolán szerzett tapasztalataira építette. Ebből fejlesztette ki a világhírű Némethy-módszert, amelynek precizitása és eleganciája az egész világon a mai napig elismert.