Kiss-Rigó László szeged-csanádi püspök, John O’Toole kanonok, és Valentine Erhahon, a Szent Tamás templom plébánosa koncelebrálta az ünnepi szentmisét Becket Szent Tamás Esztergomban őrzött ereklyéjének tiszteletére a Canterbury Katedrális altemplomában. Robert Willis, a Canterbury Katedrális dékánja szintén jelen volt a szentmisén.
Az ereklye 800 év után először tért vissza Angliába, ahol az egyhetes Becket-zarándolat záró eseménye volt a mise, amelyen részt vett Mikola István, a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára, Romanek Etelka, Esztergom polgármestere és Szabadhegy Péter nagykövet.


 
Az ünnepi szentmisén magyar kórusművek hangzottak el a Joyful Company of Singers előadásában, Peter Broadbent vezényletével. Az angol kórus többek között SeiberMátyás Missa Brevis, valamint Orbán György Pange Lingua és Ave Verum című művét adta elő. A szentmisét követően a kórus nagy sikerű szabadtéri koncertet adott Bartók Béla, Kodály Zoltán és Farkas Ferenc által feldolgozott magyar népdalokból a Canterbury Katedrális udvarában.