Nagyon fontos az Egyesült Királyság és Magyarország további zavartalan jogi együttműködése, függetlenül attól, hogy milyen irányt vesz a brit EU-tagság megszűnésének folyamata (Brexit) - mondta Londonban Trócsányi László.

Az igazságügyi miniszter 2018. november 30-án Szalay-Bobrovniczky Kristóf nagykövet meghívására a londoni magyar nagykövetségen tárgyalt brit hivatali partnerével, David Gauke-kal igazságügyi rendszer és a Brexit utáni együttműködés kihívásairól. 

Ezen felül Natalie Evans bárónővel, a brit parlament felső kamarája, a Lordok Háza vezetőjével - aki e minőségében a kabinet tagja -, Bob Neill parlamenti képviselővel, az alsóház igazságügyi bizottságának elnökével, a parlament brit-magyar baráti csoportjának vezetőjével is megbeszélést folytatott a miniszter és Sir Wiliam Cash parlamenti képviselővel, az Európai ügyek felügyelő bizottságának elnökével.

Megbeszélései után Trócsányi László az MTI-nek elmondta: a két ország jelenlegi együttműködése kiterjed a polgári jog, a családjog, a kereskedelmi jog és a büntetőjog területére egyaránt. Tekintettel a Nagy-Britanniában élő nagy létszámú magyar közösségre, valamint az erőteljes kereskedelmi és igazságügyi kapcsolatokra, a két ország ezeken a területeken "ezer szállal kötődik" egymáshoz - tette hozzá.