Nagykövetségünk a magyar és az angol katolikus egyházzal, valamint az anglikán egyházzal együttműködve 2016. május 23-29. között az Egyesült Királyságba hozza és bemutatja Becket Szent Tamás Esztergomban őrzött ereklyéjét. A kezdeményezés célja e jelentős brit-magyar történelmi kapcsolódási pont bemutatása, valamint országaink és egyházaink kapcsolatainak további elmélyítése. A programok London, Canterbury és Rochester fő katedrálisaiban, a brit parlamentben, illetve a Lambeth Palace-ban, az anglikán érseki palotában fognak zajlani.
Az eseménysorozatot május 23-án ünnepi szentmise nyitja meg a Westminster Katedrálisban, amelyet Erdő Péter bíboros, prímás, esztergomi érsek mutat be Áder János köztársasági elnök és Vincent Nichols westminsteri érsek jelenlétében. Május 24-én az Esztergomból hozott Becket-ereklyét a Westminster Apátság fogadja ünnepélyes szertartással, szintén a köztársasági elnöki delegáció jelenlétében. Május 25-én az ereklyék ünnepélyes fogadással egybekötve bemutatásra kerülnek a brit parlamentben is, Kövér László házelnök jelenlétében. Május 27-én a Lambeth Palace ad otthont egy Becket Szt. Tamásról szóló tudományos szimpóziumnak, melyen többek között Justin Welby canterbury érsek és Vincent Nichols Westminsteri érsek tart előadást. 

A magas rangú magyar politikai és egyházi vezetők mellett az egyhetes programsorozat különböző állomásai során a brit politikai és vallási elit, valamint a brit szellemi és művészeti élet vezető képviselői lesznek jelen. Számos esemény a nagyközönség előtt is nyitott lesz, ideértve a Canterbury-ben május 29-én sorra kerülő rövid zarándoklatot.