Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter két-napos látogatásra érkezett Londonba 2017. július 5-én, hogy Boris Johnson brit külügyminiszter meghívására részt vegyen az Ukrajna Reform konferencián. Szijjártó Péter felszólalt a konferencia plenáris ülésén, majd megbeszélést folytatott Pavlo Klimkin ukrán külügyminiszterrel. Miniszter úr hangsúlyozta, hogy „Magyarország a szomszédság okán és az Ukrajnában élő 150 ezer magyar érdekében is elkötelezetten és erőteljesen támogatja az ukrajnai reformfolyamatokat”.

Szijjártó Péter tárgyalásokat folytatott brit partnereivel is, köztük Philip Hammond-dal, a brit pénzügyminiszterrel és David Davis-szel, az EU-ból való kilépésért felelős miniszterrel. A megbeszélések témája a kölcsönös érdeklődésre számot tartó ügyek voltak, köztük a kétoldalú kereskedelmi és befektetési kapcsolatok, valamint a Brexit-tárgyalások aktuális állása.

Szijjártó miniszter úr a CityUK éves konferenciáján tartott előadásával folytatta a programot, majd háttérbeszélgetésen vett rész a pénzügyi szektor elemzőivel a Bloomberg által szervezett kerekasztal rendezvényen, végül több interjút is adott a helyi és nemzetközi médiának, köztük a BBC2 Newsnight című műsorának.

2017. július 6-án este nagyszabású fogadással nyitotta meg Szijjártó Péter a Visegrádi Négyek magyar elnökségét Londonban.

A látogatásról további információ elérhető itt: http://www.kormany.hu/hu/kulgazdasagi-es-kulugyminiszterium/hirek/magyarorszag-elkotelezetten-tamogatja-ukrajna-reformjait