Az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából a londoni magyar Nagykövetség és a Magyar Kulturális Központ nagyszabású rendezvénysorozattal készült.

A rendezvénysorozat 2016. október 18-án a brit fotográfus, John Sadovy Magyar Szabadság Éve – 1956 című fotókiállítás megnyitójával kezdődött Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter részvételével.

​A következő napon, 2016. október 19-én a nagykövetség nagyszabású nemzeti ünnepi fogadást rendezett a patinás Guildhall-ban, ahol Miniszter úr brit partnerével, Boris Johnsonnal közösen beszédet mondott. Ünnepi beszédében Miniszter úr kijelentette: Magyarország mindig harcba szállt szabadságáért és önrendelkezéséért, akár szélsőséges túlerővel szemben is. Elég egy pillantást vetni Magyarország történelmére annak megállapítására, hogy a magyar nép a szabadságharcosok népe. Miniszter úr szerint Magyarország mindig hálás lesz Nagy-Britanniának és Londonnak, amiért 1956 után sok magyart befogadott és második otthonukká vált és Magyarország büszke lesz az itt élő magyarokra, akik hozzájárultak ennek a csodálatos országnak a sikeréhez.