Theresa May brit miniszterelnökkel a Downing Streeten folytatott tárgyalását követően Orbán Viktor közölte, hogy Magyarország azt szeretné elérni, hogy az Egyesült Királyságban élő magyarok jogai ne sérüljenek a brit EU-tagság megszűnésével.

Orbán Viktor miniszterelnök egynapos munkalátogatásra Londonba utazott 2016. november 9-én. Útjára a hivatalos delegáció tagjaként elkísérte Pintér Sándor belügyminiszter és Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter is. A magyar kormányfőt és delegációját hivatalában fogadta Theresa May brit miniszterelnök és a megbeszélés során áttekintették a kétoldalú kapcsolatok helyzetét és más külpolitikai témákat.

A megbeszélés legfontosabb eredményeképpen egyetértés alakult ki arról, hogy a munkavállalók jogainak kérdését a viszonosság elve alapján kell kezelni, tehát ha az Európában élő britek szerzett jogai nem csorbulnak, abban az esetben a brit kormány álláspontja szerint természetszerűleg a Nagy-Britanniában dolgozó EU-állampolgárok jogai sem sérülhetnek.
A kétoldalú gazdasági kapcsolatok erősítéséről is szó esett. Orbán Viktor miniszterelnök kijelentette, hogy „az az érdekünk, hogy a jövőben a brit-magyar kapcsolatok kereskedelmi oldala nyitott és szabad maradjon”.