Szalay-Bobrovniczky Kristóf nagykövet 2018. július 11-én a londoni magyar nagykövetségen rendezett ünnepélyes rendezvény keretében átadta a Magyar Érdemrend Lovagkeresztje kitüntetést Norman Irons-nak, Magyarország edinburghi tiszteletbeli konzuljának.

A kitüntetést Norman Irons a Magyarország és a Skóciában élő magyar állampolgárok érdekeinek védelme és támogatása, valamint a Magyarország és az Egyesült Királyság közötti gazdasági, kulturális, kereskedelmi és tudományos kapcsolatok erősítése érdekében tett erőfeszítései elismeréseképpen kapta.

Szalay-Bobrovniczky nagykövet beszédében kiemelte, hogy Norman Irons munkásságát kiemelkedő hatékonyság és szakszerűség jellemezte, miközben empátiával közeledett a segítségére szoruló magyar állampolgárok felé. Irons úr emellett Magyarország érdekében folyamatosan hasznosította politikai és gazdasági szereplőkkel, a művészetek, akadémia és vallási élet képviselőivel ápolt kitűnő kapcsolatait.

Válaszbeszédében Norman Irons hangsúlyozta, hogy különös öröm és kitüntetés volt számára, hogy magyarokkal dolgozhatott és munkássága során igyekezett a magyar állampolgárok jóléte érdekében tevékenykedni.