Szalay-Bobrovniczky Kristóf nagykövet 2017. március 30-31 között tette meg első hivatalos útját Cardiffba, Wales fővárosába. A látogatás alatt találkozott Ken Skates-szel, a walesi devolvált kormány gazdasági ügyekért és az infrastruktúra fejlesztéséért felelős miniszterével; valamint megbeszélést tartott Ann Jones-szal, a Walesi Nemzetgyűlés (National Assembly for Wales) helyettes elnökével. A kormánytisztviselők tájékoztatták a magyar nagykövetet a legfrissebb gazdasági és politikai intézkedésekről a walesi régióban; majd a nagykövet részletezte Magyarország gazdasági sikereit és a kormány új, közvetlen külföldi beruházásokra építő gazdasági stratégiáját. A megbeszéléseken résztvevő felek számos új lehetőséget neveztek meg a jövőbeni együttműködésre, melyek elősegíthetik Magyarország és Wales gazdasági és politikai kapcsolatainak szorosabbra fűzését.

A Ty Hywelben (Walesi Nemzetgyűlésben) tett látogatás után a nagykövet a walesi politikai és üzleti élet számos egyéb képviselőjével is találkozott, mint például a Dél- és Közép Walesi Kereskedelmi és Iparkamara vezetőivel, akikkel a magyar kkv-k számára kínálkozó lehetőségekről folytatott megbeszélést. Szalay-Bobrovniczky Kristóf az üzleti lehetőségek kiaknázása érdekében további találkozókon vett részt walesi gyökerekkel rendelkező, kiemelt fontosságú, sikeres üzleti vállalkozások képviselőivel.

Annak érdekében, hogy a Walesben élő magyarokkal követségünk szorosabb kapcsolatot ápoljon, a nagykövet találkozott az ottani magyar közösség vezetőivel és a neves walesi egyetemeken tanuló magyar diákokkal. Végezetül, nagy megtiszteltetés volt a magyar delegáció számára, hogy Alun Davis tiszteletbeli konzul széleskörű tudásának és vendégszerető fogadtatásának köszönhetően betekintés kaphattak Wales katonai történelmébe, a Firing Line Cardiff Castle Museum of the Welsh Soldier épületében tett látogatás alatt.