Szalay-Bobrovniczky Kristóf nagykövet – a három brit devolvált adminisztrációba tervezett utazásai sorában elsőként – 2017. február 22-24. között Skóciába látogatott a régió gazdasági, politikai és egyetemi szereplői Brexit folyamattal kapcsolatos álláspontjainak mélyebb megismerése, valamint a magyar-skót gazdasági, kulturális és oktatási kapcsolatok további fejlesztése céljából.
A politikai találkozók sorában a nagykövet találkozott Nicola Sturgeon skót első miniszterrel, egyeztetett Fiona Hylsoppal, a skót nemzeti párti (SNP) helyi kormány kabinetminiszterével, Ruth Davidsonnal, az ellenzéki skót konzervatívok vezetőjével, Ken Macintosh-sal, a skót parlament SNP-s elnökével, Sadie Doherty glasgowi és Donald Wilson edinburghi polgármesterekkel. 
Gazdasági, üzleti fókuszú megbeszélések keretében egyeztetett az aberdeeni központú MOL UK Ltd vezetőivel, az edinburghi központú Skyscanner Ltd., a Scotch Whisky Association, a Scottish Financial Enterprise, a glasgowi székhelyű Scottish Enterprise vezetőivel, valamint az Invest Glasgow vezetői tisztségviselőivel. 
A nagykövet oktatási témában egyeztetett a Glasgow University, valamint az edinburghi Queen Margaret University és a University of Edinburgh vezető tisztségviselőivel. Ez utóbbi egyetemen Szalay-Bobrovniczky Kristóf előadást tartott „Európa jövője a Brexit után – magyar / közép-európai álláspont” címmel.