Szalay-Bobrovniczky Kristóf nagykövet 2017. október 12-én Belfastba érkezett, hogy a magyar tiszteletbeli konzul, Ken Belshaw kíséretében hivatalos látogatáson vegyen részt Észak-Írországban.

A látogatás első napján a magyar nagykövet Belfastban politikai vezetőkkel egyeztetett. Az Északír Közgyűlés épületében (Stormont) találkozott a Democratic Unionist Party vezetőjével, Arlene Foster volt első miniszterrel, és a Sinn Féin vezetése részéről John O’Dowd, volt oktatási miniszterrel. Egyeztetett továbbá Nuala McAllister belfasti polgármesterrel; és részt vett, a diplomáciai testület több más tagjával együtt, az északír konzuli szövetség hivatalos vacsoráján.

A látogatás második napján a nagykövet Omaghban meglátogatta a helyi magyar közösséget, és lerótta tiszteletét az 1998-as terrortámadás áldozatainak emlékparkjában. A nagykövet beszélgetett a Telestack Factory és a Mullaghmore Bakery magyar alkalmazottaival, továbbá Dumreagh Integrated College magyar és északír diákjaival. A nagykövet végül beszédet mondott az Omagh Ethnic Community Support Group és a helyi magyar közösség által szervezett fogadáson.
A látogatás utolsó napján a nagykövet egy helyi önkormányzati képviselő társaságában megtekintette Derry/Londonderry városfalait; majd egyeztetett City Centre Initiative vezetőjével, Jim Roddyval, ezt követően ellátogatott a „láthatatlan” északír-ír határ egyik átkelőpontjához.