Szijjártó Péter miniszter egynapos látogatásra érkezett Londonba, ahol a honvédelmi, illetve vállalkozás- és energiaügyi, valamint ipari stratégiáért felelős miniszterekkel találkozott, majd Magyarország V4 elnökségének lezárásaként a külpolitikai kihívásokról tartott előadást az impozáns Királyi Külügyi Intézetben.

A magasrangú politikusokkal való találkozók előtt a miniszter a visegrádi országok (V4) tőzsdei vezetőinek bemutatkozó fórumán is részt vett a Londoni Értéktőzsdén. Az eseményen elmondta: az Európai Unió növekedésének motorjává egyre inkább Közép-Európa, azon belül is a V4 együttműködés válik.

Ezt követően Gavin Williamson védelmi miniszterrel, majd Greg Clark vállalkozás- és energiaügyi, valamint ipari stratégiáért felelős miniszterrel folytatott megbeszélést a kétoldalú kapcsolatok jövőjéről.

A programok között Szijjártó Péter az MTI-nek nyilatkozva elmondta: Magyarország kiemelt jelentőséget tulajdonít a Nagy-Britanniával folytatott biztonsági együttműködés fennmaradásának, tekintettel arra, hogy az EU nagyon komoly biztonsági típusú kihívások előtt áll, és ebben Nagy-Britannia hírszerzési-védelmi kapacitása nem hagyható figyelmen kívül.

A tárcavezető az este folyamán előadást tartott a Királyi Külügyi Intézetben (Chatham House), „Az európai- és külpolitikai kihívások, V4 szemszögből” címmel, majd éves gálavacsorán látta vendégül a 2016-ban megalapított UK-Hungary Busincess Council tagjait.