A Miniszterelnöki Kabinetiroda nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkára a brit közélet és a sajtó képviselőinek tájékoztatását szolgáló látogatásra érkezett Londonba.

A sajtó képviselőinek elmondta: az Európai Tanács jövőbeli munkájának súlypontjai kapcsán Magyarország szilárdan képviselt álláspontja, hogy a migrációt megállítani kell, nem pedig kezelni. Emellett a tagállami szuverenitás tiszteletben tartása és a kettős mérce alkalmazásának megszüntetése is kiemelten fontos a magyar kormány számára. Az Európai Bizottság elnökének megválasztása körüli viták kapcsán leszögezte, hogy Magyarország sem Manfred Weber sem Frans Timmermans jelölését nem támogatja, továbbá hangsúlyozta, a döntési mechanizmus során a visegrádi országok véleménye megkerülhetetlen lesz.

A Financial Times szerkesztőségébe tett látogatása során vezető riporterek több témában is kérdezték az államtitkárt, köztük az EU fő pozícióinak betöltése, az EU többéves pénzügyi keretének tárgyalása és az illegális migráció elleni küzdelem kapcsán. Kovács Zoltán végül interjút adott a Channel 4 News esti híradójának is, amelyben kifejtette a magyar álláspontot a migráció és a Brexit tárgyalások kérdésében.

Az államtitkár látogatása során részt vett a Matthias Corvinus Collegium London Summit rendezvényén is.