Szalay-Bobrovniczky Kristóf nagykövet 2016. szeptember 21-én részt vett a Lady Barbara Judge, az Institute of Directors, brit vállalati vezetőket tömörítő szervezet elnökének védnöksége alatt megvalósult jótékonysági Alzheimer Világbálon a Lancester House-ban, melyet megelőzően a bál egy prominens résztvevői köre számára – a nagykövetség eseményhez való hozzájárulásaként – vacsorát adott a nagykövetségen. 

A londoni diplomáciai közösség széles körének bevonásával megvalósult rendezvényben való magyar részvétel kapcsán a nagykövet aláhúzta, Magyarország a betegségkört prioritásként kezeli és üdvözli a demenciával élő személyek támogatásával, a gondozási politikák és gyakorlatok javításával foglalkozó nemzetközi törekvéseket.

A bál fontos szerepet töltött be azzal, hogy a világ különböző részeiről érkezett résztvevőket a dementia ügyének felkarolására és valódi változások eszközölésére bátorította. A  rendezvény főszervezőinek – a brit Alzheimer’s Society és a Dementia UK –tájékoztatása szerint a szponzoráció, jegyeladás, felajánlások és egy zárt licites árverés keretében befolyt összeget a dementia és az Alzheimer kór kutatásának támogatására fogják fordítani.