Kovács Zoltán, a nemzetközi kommunikációért felelős államtitkár londoni hivatali útja során 2019. február 4-én az immár hagyományosnak tekinthető sajtóháttérbeszélgetés mellett nyilatkozott a BBC televíziónak, és látogatást tett a Guardian szerkesztőségében is.

Az egynapos program háttérbeszélgetéssel indult, melyen olyan brit és magyar újságírók vettek részt, mint a BBC News, a The Economist, az Economic Intelligence Unit, a Guardian, a The Daily Telegraph, a The Times, a Daily Mail, a The Sun és az MTI munkatársai. Ezt követően Kovács Zoltán interjút adott a BBC News Beyond 100 Days c műsorának, kifejtve, hogy az Európai Parlamenti választási kampány során a migráció kérdésköre központi szerepet fog betölteni.

Az államtitkár Frank Füredi magyar szociológussal és közéleti kommentátorral is tárgyalt, aki korábban kenti egyetem szociológia professzora volt Canterburyben. Végül a Guardian szerkesztőségi látogatás során Katherine Viner főszerkesztővel, illetve neves szerkesztőkkel és újságírókkal találkozott, akiket tájékoztatott a magyar kormányzati álláspont legfontosabb aktuális kérdéseiről.