Tisztelt Honfitársaink!
 
A londoni magyar nagykövetség a brit belügyminisztérium (Home Office) és az Európai Unióból való kilépés koordinálásáért felelős minisztérium (DExEU) munkatársainak részvételével 2018. április 26-án 18:00 órakor fórumot tart az Egyesült Királyságban élő magyar állampolgárok számára.
 
Az Egyesült Királyság 2017. március 29-én hivatalosan is jelezte kilépési szándékát az Európai Unióból, amelynek következtében elindult egy tárgyalási folyamat a kilépés feltételeiről és a további együttműködés alapjairól. Az Egyesült Királyság a tárgyalási folyamat időtartama során még az Európai Unió tagja, ezért a kilépés pillanatáig jogi helyzete változatlan, vagyis a jelenlegi uniós szabályok -  beleértve a munkavállalók és diákok jogait - továbbra is érvényesek. A kilépést követően érvényes előírásokról a 27 tagállamnak és a briteknek a tárgyalások folyamán kell megegyezni, ennek során Magyarország számára kiemelt szempont az Egyesült királyságban élő magyar állampolgárok érdekvédelme.
 
A londoni magyar nagykövetségen tartandó mostani beszélgetés célja, hogy az eddig napvilágot látott információkon túl az illetékes brit hatóságoktól közvetlen tájékoztatást kapjunk az uniós állampolgárok jogainak alakulásáról, illetve a jelenlegi tartózkodási és munkavállalási szabályok változásairól a Brexitet követően, továbbá, hogy megismerjük az Egyesült Királyságban élő magyar állampolgároknak a kilépési folyamat következtében előállt új helyzettel kapcsolatos kérdéseit, észrevételeit, esetleges javaslatait (amelyekre a brit hatóságok ott helyben válaszolni is tudnak).  
 
Az eseményre regisztrálni - a terem befogadóképessége erejéig - a következő oldalon lehet: https://www.eventbrite.com/e/lakossagi-forum-tickets-44674303043 
 
Helyszín: Eaton Place 35, SW1X 8BY, London
Dátum: 2018. április 26. 18:00