JOGI SEGÍTSÉGNYÚJTÁS

A konzulátus jogi védelmet, ügyvédi tevékenységet nem láthat el, büntetőeljárásban nem biztosíthat védelmet, illetve polgári peres ügyekben nem képviselheti a magyar állampolgárt.

Az Egyesült Királyságban számtalan ügyvéd áll a jogkereső állampolgárok rendelkezésére. Az ügyvédek, ügyvédi irodák alkalmazottainak egy része beszél magyarul, ami segítheti a jogi segítségre szoruló magyar állampolgárokat. Ezen irodák a lenti weboldalon érhetők el.

Hangsúlyozzuk, hogy a konzulátus csak tájékoztató jelleggel ismerteti az adott linket, ugyanakkor  sem az abban foglaltak valóságtartalmáért, sem az egyes ügyvédek, ügyvédi irodák tevékenységéért nem vállal  felelősséget. A  konzulátus konkrét ügyvédet, illetve ügyvédi irodát nem ajánlhat senkinek.

A magyarul értő ügyvédek, ügyvédi irodák felsorolása az alábbi weboldalon érhető el:

http://www.lawsociety.org.uk/choosingandusing/findasolicitor.law

Az oldalon a „More search option” kiválasztásával a nyelv („language”) választásának lehetősége is megjelenik, ahol a magyar nyelvet kiválasztva lehet – előzőleg a város vagy az ország kiválasztásával – ügyvédet találni. Ha az országot választja, a listán az Egyesült Királyság különböző részei vannak feltüntetve (England, Northern Ireland, Scotland, Wales).

Általános jogi kérdésekben hasznos információkat találhatnak a http://www.sfla.co.uk weboldalon.