Egyszerűsített honosítás iránti kérelmet nyújthat be, akinek a felmenője (szülője, nagyszülője stb.) magyar állampolgár volt, vagy aki valószínűsíteni tudja magyarországi származását. Kérelmére szintén kedvezményesen honosítható, aki legalább (a) 10 éve érvényes házasságban él olyan személlyel, aki az állampolgársági kérelem benyújtásának időpontjában magyar állampolgár, vagy (b) 5 éve érvényes házasságban él olyan személlyel, aki az állampolgársági kérelem benyújtásának időpontjában magyar állampolgár és van közös gyermekük. A kedvezményes (egyszerűsített) honosításnak minden esetben feltétele a magyar nyelvtudás igazolása! 

Kérjük, hogy a kitöltendő nyomtatványokról, illetve a kérelem benyújtásához szükséges egyéb tudnivalókról még időpontfoglalás előtt érdeklődjenek a citizenship.lon@mfa.gov.hu e-mail címen. Az egyszerűsített honosítási kérelmek benyújtására csak előzetes időpontegyeztetés alapján van lehetőség. Az időpontfoglaláshoz szükséges linket ugyancsak a válaszemailünkben fogjuk megküldeni. 

Amennyiben a kérelmét nem Londonban, hanem  Manchesterben vagy Edinburgh-ban kívánja benyújtani, akkor a konz.man@mfa.gov.hu vagy a konz.edi@mfa.gov.hu e-mail címre kell küldeni az emailt.