9. Sürgősen haza szeretnék utazni, de az útlevelem/személyi igazolványom ellopták/elveszett/ lejárt

Természetesen igazolt sürgősség esetén továbbra is soron kívül kiállítjuk a hazatéréshez szükséges ideiglenes magánútlevelet. A repülőgép indulásához igazodóan szoktunk időpontot adni a kérelem benyújtására, ezért a tervezett indulási paraméterekkel és a sürgősségi körülmény alátámasztásával legyen szíves emailt írni a konz.lon@mfa.gov.hu címre. Mielőtt emailt küld, a sürgősség igazolására elfogadható indokokkal kapcsolatban kérjük tekintse meg honlapunk 'Ideiglenes magánútlevél' menüpontját.

Fontos, hogy 6 év alatti gyermekekről nem áll módunkban fényképet készíteni, ezért amennyiben ideiglenes magánútlevél iránti kérelem benyújtására email útján időpontot adtunk, akkor Önnek kell magával hoznia a kiállítandó útlevélbe kerülő útlevélfotót**. Kérjük továbbá, hogy az ügyintézéshez hozza magával minden rendelkezésre álló magyar iratát (pl lakcímkártya, lejárt útlevél/személyi igazolvány, anyakönyvi kivonat), illetve ha (elvesztésről/ eltulajdonításról) van rendőrségi jegyzőkönyv, esetleg brit vezetői engedély, akkor azokat is. Az ideiglenes útlevél kiállításának díja 28 font, amit a helyszínen debit kártyával vagy ’Embassy of Hungary’ részére címzett postal orderrel tud kifizetni.

**Amennyiben a lakóhelyének környékén nem sikerült olyan helyet találnia, ahol a jelen körülmények között is vállalják hivatalos útlevélfotó elkészítését, úton a nagykövetség felé ezt még pótolhatja. A nagykövetségtől 7 percnyi gyalogos távolságra található Keencare Pharmacy Victoria gyógyszertárról (6 Lower Belgrave Street, London, SW1W 0LJ) biztosan tudjuk, hogy készít útlevélfotót (kivéve pici gyerekekről). Jelenleg hétfőtől péntekig 10 és 18 óra között tartanak nyitva, kártyával is lehet fizetni (4 db fotót kb. 6 fontért készítenek). Természetesen bármely más hivatásos (!) fotós, vagy a jelen helyzetben akár fotóautomata által készített útlevélfotót is elfogad a nagykövetség, a fenti ajánlás csak azoknak szól, akik másképpen nem tudják megoldani. Házilag készített fotó továbbra sem elfogadható.

<-- VISSZA