5. Teherfuvarozóként milyen szabályok vonatkoznak rám a Franciaországba történő belépéskor? 

A COVID-19 új változatának Egyesült Királyságban való feltűnésére válaszul, 2020. december 21. napjától több ország (ideértve egyes európai uniós tagállamokat is) léptetett életbe olyan intézkedéseket, amelyek az Egyesült Királyságból való beutazás korlátozására irányulnak. 

Franciaország azóta is negatív COVID-teszthez köti a belépést, amely fuvarozók esetében 72 órán belüli PCR teszt vagy a francia hatóságok által elfogadott antigén gyorsteszt

A magántesztelést végző szolgáltatók listája az alábbi linken található: 

https://www.gov.uk/government/publications/list-of-private-providers-of-coronavirus-testing/list-of-private-providers-of-coronavirus-testing?fbclid=IwAR2CSwQMdpYpDp1p0YNp36khlYoFDuLiByRSBIyYv_807R_Yi_Jyeuf5KyU

Kizárólag teherfuvarozók esetében a francia fél a brit hatóságok által meghatározott teszthelyszínek elvégzett gyorsvizsgálatok eredményeit is elfogadja.

Azok a sofőrök, akikről bebizonyosodik, hogy COVID-pozitívak, 10 napos karanténba kerülnek. A karantén során az elhelyezésről és az ellátásról a brit fél gondoskodik. 

Felhívjuk a figyelmet arra, hogy ugyan a brit fél jelentősen csökkentette a torlódást és a várakozási időket Dovernél, a tesztelési lehetőségek még mindig korlátozottak a határ közelében, ezért indokolt és javasolt, hogy az érintett kamionsofőrök még jóval a határ előtt intézzék el a tesztelést. 

A francia fél a személyforgalomra január 18-án, valamint január 31-én további korlátozásokat rendelt el, ugyanakkor hangsúlyozták, hogy a teherfuvarozókat ezek a változások nem érintik. Utóbbiakra továbbra is a fent ismertetett szabályok vonatkoznak. Bővebb tájékoztatás a teherfuvarozókra irányadó beutazási szabályokról (beleértve a BREXIT miatti változásokat) a londoni francia nagykövetség honlapján olvasható (francia és angol nyelven):

https://www.interieur.gouv.fr/Actualites/L-actu-du-Ministere/Deplacement-des-transporteurs-routiers-internationaux 

<-- VISSZA