5. Teherfuvarozóként milyen szabályok vonatkoznak rám... 

I.) ...az Egyesült Királyságba történő beutazáskor? 

2021. április 6-tól kezdődően az Angliába az Egyesült Királyságon (és a Közös Utazási Térségen/ Common Travel Area) kívülről érkező teherfuvarozóknak belépéstől számítva 48 órán belül teszteltetni kell magukat, amennyiben 2 napnál tovább maradnak az országban. A belépés dátumát a Passenger Locator Form nyomtatványon megadott időponttól számítják. Ezt követően minden 72 órában kötelező a tesztelés egészen addig, ameddig el nem hagyják Angliát. A tesztelési követelményekről, valamint tesztelési helyszínekről részletes és hivatalos információk (angol nyelven) a Közlekedési Minisztérium (Department for Transport) honlapján érhetők el. 

II.) ...az Angliából --> Franciaországba történő belépéskor

A helyzet akár hirtelen változhat, ezért indulás előtt mindig javasolt a teherfuvarozókra irányadó franciaországi beutazási szabályokról a londoni francia nagykövetség honlapján keresztül tájékozódni. Francia és angol nyelvű specifikus tájékoztatás az alábbi linken keresztül érhető el:

https://www.interieur.gouv.fr/en/actualites/actu-du-ministere/travel-of-international-road-haulier

III.) ...az Angliából --> Dániába / Németországba történő belépéskor

Dánia és Németország vonatkozásában naprakész, hivatalos tájékoztatást (angol nyelven) IDE KATTINTVA olvashat.

***

Az útvonalon található többi ország által támasztott feltételekről a https://www.gov.uk/guidance/get-a-coronavirus-covid-19-test-if-youre-an-hgv-or-van-driver#covid-19-testing-for-hauliers-travelling-from-the-uk oldalon érhetők el, valamint az adott ország londoni nagykövetségének honlapján. 

<-- VISSZA