6. Mire számítsak, ha az Egyesült Királyságba szeretnék beutazni? 

2022. március 18-án hajnali 4:00 órától az egész Egyesült Királyságban eltörlöltek minden járványügyi beutazási korlátozást. Ezzel az oltatlanokra nézve is megszűnik minden tesztelési- és karanténkötelezettség, valamint az online utasregisztrációt (passenger locator form) sem kell elvégeznie senkinek. 

A hivatalos angol nyelvű információkért kattintson az úticélnak megfelelő linkre:

Az Egyesült Királyságra vonatkozó magyar nyelvű utazási tanácsokért keresse fel a Konzuli Szolgálat honlapját, amit akár ide kattintva is elérhet.  

 ***

ÁLTALÁNOS JÁRVÁNYÜGYI SZABÁLYOK AZ EGYESÜLT KIRÁLYSÁGBAN

Az egyesült királyságbeli tartózkodása során mindenkinek be kell tartania a helyi járványügyi előírásokat.

Tekintve, hogy a járványügyben a magatartási szabályok meghatározása a területi közigazgatás hatáskörében van, célszerű az utazás céljának megfelelően tájékozódni az ott érvényben lévő helyi előírásokról.

***

TOVÁBBI KÉRDÉS ESETÉN KIHEZ FORDULHATOK?

Felhívjuk a figyelmet, hogy az Egyesült Királyságban működő magyar külképviseleteknek hatáskör hiányában nem áll módjában a (fenti linkeken is olvasható) brit beutazási- és karánténszabályokról részletesebb felvilágosítást adni, sem mentességet igényelni magyar állampolgárok vagy külföldi családtagjaik részére.

Amennyiben az egyes témaköröknél megadott hivatalos brit linkeken nem talált választ a brit beutazási korlátozásokkal kapcsolatos kérdésére, és a következő 7 napban utazna, akkor angol nyelvű megkeresését közvetlenül az illetékes brit hatóságoknak ide kattintva tudja elküldeni

A Magyarországon tartózkodók ezen kívül a budapesti brit nagykövetséghez, az Egyesült Királyságban tartózkodók a brit határőrséghez (Border Force) vagy a brit belügyminisztériumhoz (Home Office) fordulhatnak. Az elérhetőségeikért kattintson a beszúrt linkekre!

<-- VISSZALÉPÉS A KORONAVÍRUSSAL KAPCSOLATBAN 'GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK ÉS VÁLASZOK' LISTÁJÁHOZ