13. Turistaként/ látogatóként a jelenlegi helyzetben beutazhatok Magyarországról az Egyesült Királyságba?

A világjárvány miatt a magyar Külgazdasági és Külügyminisztérium jelenleg sem javasolja az utazást. A jelenlegi koronavírus fertőzés okozta helyzetben a külföldre utazás nem biztonságos, így a 408/2020. Kormányrendelet alapján az Egyesült Királyság továbbra is az "I. utazásra nem javasolt" biztonsági kategóriába sorolódik. A rendkívüli, halaszthatatlan utazások kivételéről ezen a linken található tájékoztatás.  A külföldre utazás egyéni felelősség, az utazás vagy annak elhalasztása az Ön személyes döntése. A Konzuli Szolgálat utazási tanácsai azt a célt szolgálják, hogy friss és objektív információkkal segítsék Önt ezen döntések meghozatalában. A jelenlegi koronavírus fertőzés okozta helyzetben a külföldre utazás a szokásosnál nagyobb kockázattal járhat, mivel a vírus terjedése előre nem meghatározható, országról-országra, óráról-órára változhat. Ahogy Magyarországot, az Egyesült Királyságot is sújtja a koronavírus járvány, ami miatt országszerte korlátozások vannak érvényben. Ezekről bővebben a GYIK következő, 14. pontjában tájékozódhat. A vírus terjedése, valamint újabb variánsok esetleges megjelenése egyúttal magával hozhatja a közlekedési lehetőségek váratlan módosulását, szűkülését, mely kiszámíthatatlan helyzeteket okozhat a megtervezett utazások során, adott esetben ellehetetlenítheti a hazatérést is.

Fentiekre tekintettel kérjük, hogy külföldi utazásáról alapos megfontolás alapján döntsön, s e célból folyamatosan kísérje figyelemmel a Konzuli Szolgálat utazási tanácsait.

A külföldről beutazókra vonatkozó brit szabályokat (kötelező tesztelési- és karanténszabályok) a jelen 'GYIK' 14. pontjában foglaltuk össze, amit --> IDE KATTINTVA is elérhet. Fontos megjegyezni, hogy ezek alól a szabályok alól azok sem mentesülnek, akik már átestek a fertőzésen, vagy megkapták a COVID elleni védőoltás(oka)t.

Amennyiben fenti linkeken tájékoztatás jelleggel közölt információkon túl további kérdései lennének az Egyesült Királyságba történő beutazás feltételeiről, kérjük, hogy forduljon közvetlenül a hatáskörrel rendelkező budapesti brit nagykövetséghez az alábbi elérhetőségek valamelyikén:

Telefon: +36 (1) 266 2888

elektronikus üzenet: www.gov.uk/contact-consulate-budapest

<-- VISSZA