Hatósági erkölcsi bizonyítvány igénylése

1., Erkölcsi bizonyítványának Magyarországról történő beszerzéséhez kérjük, szíveskedjen nyomtatott betűkkel kitölteni az űrlapot. Az űrlapon szereplő információval ellentétben a külföldön benyújtott kérelem esetén az űrlap sokszorosítható. Az űrlapot a lap alján  találja.

2., A kérelmet kizárólag személyesen lehet benyújtani.

A kérelem benyújtására előzetes időpont egyeztetés alapján kerülhet sor. Az időpont igénylésére vonatkozóan a főoldalról megnyitható "Fontos konzuli információk / Online időpontfoglalás " menüpontban találnak információt, illetve a fő oldalon található gyorslinken keresztül is foglalhatnak.

A foglalásnál a "Hatósági erkölcsi bizonyítvány" pontot kell kiválasztani. A személyek számánál annyi főt kell beírni, ahány főnek kérelmeznek hatósági erkölcsi bizonyítványt.

Sürgősségi eljárás a konzulátuson nincs. A konzulátus is ugyanazt a foglalási rendszert használja, amely az ügyfelek számára is elérhető, ennek megfelelően nem tudunk Önöknek korábbi időpontot adni.

3., A kérelem benyújtásakor be kell mutatni egy érvényes személyazonosításra alkalmas okmányt (érvényes személyi igazolvány vagy útlevél).

4., Az erkölcsi bizonyítvány beszerzéséért a honlapon a „Konzuli díjak” menüpontban meghatározott összeget kell fizetni, amely a főoldalon keresztül a "Fontos konzuli információk" menüponton belül érhető el. Amennyiben a magyarul kiállított erkölcsi bizonyítvány hiteles angol nyelvű fordítását is kéri, a konzuli díj a honlapon írtak szerint magasabb.

5., Az erkölcsi bizonyítvány várhatóan a kérelem benyújtásától számított 2 hét elteltével érkezik meg. 

Kérjük, hogy valamennyi dokumentumot kék tollal töltsenek ki és írjanak alá!

6., A kérelemnyomtatvány kitöltéséhez és kézbesítési helyéhez kapcsolódó fontos információk:

  • a nyomtatvány 8., pontjához (Tartózkodási hely) az itteni, Egyesült Királyságon belüli címét írja be;
  • a II., pontban a kézbesítést csak akkor töltse ki, ha magyarországi címre kéri az erkölcsi bizonyítványt – ha a kézbesítést az Egyesült Királyságba kéri, akkor ezt a részt hagyja üresen;
  • ha az erkölcsi bizonyítványt az Egyesült Királyságban szeretné felhasználni, akkor a III., pontban válassza a „nem” lehetőséget, a IV., pontot pedig hagyja ki!

8., Adatlap erkölcsi bizonyítvány igényléséhez:

Adatlap az erkölcsi bizonyítvány igényléséhez