Hatósági erkölcsi bizonyítvány igénylése

1., Erkölcsi bizonyítványának Magyarországról történő beszerzéséhez kérjük, szíveskedjen nyomtatott betűkkel kitölteni az oldal aljáról letölthető űrlapot. Az űrlapon szereplő információval ellentétben a külföldön benyújtott kérelem esetén az űrlap sokszorosítható. 

2., A kérelmet személyesen kell benyújtani.

A kérelem benyújtására előzetes időpont egyeztetés alapján kerülhet sor. Az időpont igénylésére vonatkozóan a főoldalról megnyitható "Fontos konzuli információk / Online időpontfoglalás " menüpontban találnak információt, illetve a fő oldalon található gyorslinken keresztül is foglalhatnak.

A foglalásnál a "Hatósági erkölcsi bizonyítvány" pontot kell kiválasztani. A személyek számánál annyi főt kell beírni, ahány főnek kérelmeznek hatósági erkölcsi bizonyítványt.

Sürgősségi eljárás a konzulátuson nincs. A konzulátus is ugyanazt a foglalási rendszert használja, amely az ügyfelek számára is elérhető, ennek megfelelően nem tudunk Önöknek korábbi időpontot adni.

3., A kérelem benyújtásakor be kell mutatni egy érvényes személyazonosításra alkalmas okmányt (érvényes személyi igazolvány vagy útlevél).

4., Az erkölcsi bizonyítvány beszerzéséért a honlapon a „Konzuli díjak” menüpontban meghatározott összeget kell fizetni, amely a főoldalon keresztül a "Fontos konzuli információk" menüponton belül érhető el. Amennyiben a magyarul kiállított erkölcsi bizonyítvány hiteles angol nyelvű fordítását is kéri, a konzuli díj a honlapon írtak szerint magasabb.

5., Az erkölcsi bizonyítvány várhatóan a kérelem benyújtásától számított 2 hét elteltével érkezik meg. 

Kérjük, hogy valamennyi dokumentumot kék tollal töltsenek ki és írjanak alá!

6., A kérelemnyomtatvány kitöltéséhez és kézbesítési helyéhez kapcsolódó fontos információk:

  • a nyomtatvány 8., pontjához (Tartózkodási hely) az itteni, Egyesült Királyságon belüli címét írja be;
  • a II., pontban a kézbesítést csak akkor töltse ki, ha magyarországi címre kéri az erkölcsi bizonyítványt – ha a kézbesítést az Egyesült Királyságba kéri, akkor ezt a részt hagyja üresen;
  • ha az erkölcsi bizonyítványt az Egyesült Királyságban szeretné felhasználni, akkor a III., pontban válassza a „nem” lehetőséget, a IV., pontot pedig hagyja ki!

7., A kérelmet postai úton kizárólag abban az esetben lehet benyújtani, ha az űrlapon a kérelmező aláírását előzőleg valamely tiszteletbeli konzul hitelesítette. A tiszteletbeli konzulok elérhetőségeiért kattintson ide. Postai benyújtás esetén a konzuli díjat az "Embassy of Hungary" nevére címzett Postal Orderen kell megfizetni. A Postal orderen kívül kérjük szíveskedjenek mellékelni az érvényes magyar útlevelükről vagy személyi igazolványukról, esetleg vezetői engedélyükről készült fénymásolatot, valamint egy megcímzett válaszborítékot is. Ugyancsak kérjük, hogy rövid kísérőlevélben írják le az elérhetőségeiket is, amennyiben az űrlapon nem tüntették fel telefonszámukat és email címüket. 

8., Adatlap erkölcsi bizonyítvány igényléséhez:

Adatlap az erkölcsi bizonyítvány igényléséhez [kérjük, hogy nyomtatást követően kéken fogó tollal szíveskedjen kitölteni, aláírni, valamint keltezni (aláírás helye, ideje)]: