*** FRISSÍTÉS ***

2020. december 22.

A francia hatóságok tájékoztatása szerint 2020. december 23. napján 0 órakor Franciaország várhatóan megnyitja határait az Egyesült Királyság viszonylatában.

A rendelkezésre álló információk szerint a magyar állampolgárok beutazhatnak majd Franciaországba, feltéve, hogy a belépéskor 72 órán belüli negatív PCR- vagy antigén teszttel rendelkeznek.

Az elfogadható tesztek listája a londoni francia nagykövetség honlapján megtalálható a lenti linkre kattintva. A negatív teszteredményt a francia hatóságok a határátlépéskor ellenőrzik.

https://uk.ambafrance.org/Antigen-tests-authorized-for-entry-to-France-from-UK

 

2020. december 21.

A COVID-19 új változatának Egyesült Királyságban való feltűnésére válaszul a magyar hatóságok – több más országhoz hasonlóan – úgy döntöttek, hogy Magyarország 2020. december 22. napjától nem fogad repülőgépjáratokat az Egyesült Királyságból.  
Ennek alapján közvetlen légi úton Magyarország határozatlan ideig nem érhető el. A korlátozás az Egyesült Királyságból 2020. december 22-én 00:00 órától érkező valamennyi személyszállító járatra vonatkozik, függetlenül az utasok állampolgárságától.
Közúton, vasúton Magyarország a francia átkelési korlátozások miatt jelenleg szintén nem közelíthető meg.
Az esetleges további fejleményekről a nagykövetség honlapján és Facebook-oldalán is folyamatos tájékoztatást adunk.
Mivel a helyzet óráról órára változhat, javasoljuk, hogy kísérjék figyelemmel a francia határra vonatkozó információkat, illetve hogy az átutazásban érintett többi ország léptetett-e életbe bármilyen utazási korlátozást.