Két napos látogatása során Szalay-Bobrovniczky Vince, a Miniszterelnökség civil és társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára  kormányzati vezetőkkel, valamint a vallási közösségek vezetőivel egyeztetett Londonban és Oxfordban 2019. február 5-6-án.

A helyettes államtitkár a Lordok Házában egyeztetett Lord Pickles-szel, a brit kormány Holokauszt emlékezetért felelős különmegbízottjával a két ország Holokauszt oktatás és emlékezetpolitika terén tett lépéseiről. Ezt követően Szalay-Bobrovniczky Vincét vendégül látta a brit Külügyminisztérium államtitkára Lord Ahmad, akivel a kétoldalú kapcsolatokról, a vallásszabadság védelméről és az üldözött keresztények segítésére tett lépésekről tárgyalt.

A helyettes államtitkár előadást tartott Oxfordban, az Oxford Chabad Society-ben, majd találkozott a Board of Deputies of British Jews ernyőszervezet, a Londoni Zsidó Közösségi Központ, a B’nai B’rith UK képviselőivel, valamint Michael Nazir-Ali anglikán püspökkel. Szalay-Bobrovniczky Vince tájékoztatta partnereit a magyar kormány lépéseiről az antiszemitizmus elleni küzdelem terén, valamint azokról a projektekről, amelyekkel a magyarországi zsidó közösséget támogatja, többek között a kialakítás alatt álló Sorsok Háza koncepcióról.