2019-ben másodszor nyitotta meg kapuit a nagykövetség a közönség előtt az Open House London rendezvénysorozat keretében. A két napos rendezvény alatt több mint 850 látogató csodálta meg az épület építészeti és belsőépítészeti értékeit és vettek részt a szervezett programokon és kiállításokon.

A nagykövetség termeinek megnyitásával betekintést engedett a diplomáciai élet színfalai mögé, és különböző témájú kiállítások segítségével átfogó képet nyújtott Magyarországról. A két nap alatt az érdeklődők megtekinthették a Zsolnay Porcelánmanufaktúra utazó világkiállítását, amelyet Londonban mutattak be először; Kalocsai Dorottya és Merényi Dávid fiatal, tehetséges festőművészek képeit; valamint érdekességeket tudhattak meg a diplomaták munkájáról. A könyvtárban önkéntesünk a magyar irodalomról és történelemről tartottak beszámolót, az Agrárminisztérium munkatársai pedig a Hungarikum mozgalmat mutatták be. A Magyar Filmalap kiadványainak segítségével a magyar filmipar sikereivel ismerkedhettek meg a látogatók, a Magyar Turisztikai Ügynökség és Debrecen Turisztikai Ügynökség által felajánlott anyagok pedig a magyarországi turisztikai lehetőségeket népszerűsítették. A Honvédelmi Minisztérium a 20 éves NATO csatlakozás évfordulójára készített roll-up kiállítást bocsátotta rendelkezésünkre.

Szombaton Szalay-Bobrovniczky Kristóf nagykövet vezetett túra keretében mutatta be az épületet, az itt végzet munkát, és Magyarországot. A rendszerváltás évfordulójáról emlékeztek meg a látogatók Berecz Mihály zongoraművész koncertjén, a ’30 éve szabadon’ emlékév kiállítási anyagainak segítségével.

Vasárnap a vállalkozó szelleműek Ortmann Krisztián séf segítségével ismerkedtek meg a magyar gasztronómiával és tanultak meg néhány hagyományos magyar ételt elkészíteni. Önkéntes jeltolmácsunk segítségével pedig hallássérülteknek is lehetőségük nyílt egy vezetett túrára az épületben. Délután a Hunique Dance Ensemble hagyományőrző tánccsoport és az Agrárminisztérium munkatársai szórakoztatták a vendégeket egy zenés-táncos bemutatóval és kóstolóval.