Nagykövetségünk idén a járványhelyzetre való tekintettel az október 23-i nemzeti ünnepről való megemlékezés új formáját választotta. A nemzeti ünnepi fogadás helyett rendezvénysorozatra kerül sor október 22-én, kiegészülve a Londoni Magyar Kulturális Központ eseményeivel. 

A reggeli órákban a nagykövetség épületére egy kivágott zászlót helyeztünk ki, melyhez egy magyarázó táblát is készítettünk, ezt november 4-ig megtekinthetik az erre látogatók.

Ezt követően Kumin Ferenc nagykövet a köztársasági elnök határozata alapján a Magyar Érdemrend Tisztikeresztje kitüntetést adta át Frank Füredinek.

Koradélután a lengyel nagykövettel közösen a Polish Hearth Club oldalán található 1956-os emléktábla megkoszorúzására került sor.

A kulturális intézet megbízásából pedig egy olyan grandiózus falfestményt készített a nemzetközileg ismert magyar graffiti művész, Fat Heat, amely méltó zarándokhelye lehet az idei emlékezésnek. A mintegy hatvanöt négyzetméteres alkotás, amely szimbolikájára magyarázó tábla hívja fel az 1956-os forradalom történetét kevésbé ismerő britek figyelmét, London nyüzsgő belvárosának Holborn negyedében található.

A megemlékezésről készült videót itt tekinthetik meg: https://youtu.be/jeUoVShBXwM