Orbán Viktor miniszterelnök, Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter és Benkő Tibor honvédelmi miniszter Londonba látogatott, hogy részt vegyen a 70. évfordulóját ünneplő NATO csúcstalàlkozóján.

A tárgyalási napot megelőzően Orbán Viktor a Magyar Érdemrend középkeresztje a csillaggal polgári tagozata kitüntetést adta át Sir Roger Scruton író-filozófusnak. A miniszterelnök beszédében kiemelte, Sir Roger a szabadságszerető magyar emberek hű barátja volt mindig is, ès a közép- és kelet-európai antikommunista erők lelkes és cselekvő szövetségese. Scruton professzor hangsúlyozta, Magyarország példát mutatott azzal, hogy olyan időkben is megőrizte értékes önazonosságát, amikor mindenhol máshol a nemzeti különbözőségek felszámolására irányuló nyomás érzékelhető.
II. Erzsébet királynő meghívására Orbán Viktor miniszterelnök részt vett a Buckingham palotában rendezett ünnepi fogadáson, valamint Boris Johnson miniszterelnök meghívására a Downing Street 10-ben rendezett informális karácsonyi találkozón. Szijjártó Péter miniszter Dominic Raab külügyminiszter meghívásának tett eleget, Benkő Tibor miniszter pedig Ben Wallace honvédelmi miniszter fogadásán vett részt. A két napos program alatt Szijjártó Péter miniszter külügyminiszteri vacsorán vett részt, találkozott Rehman Chishti vallásszabadságért felelős brit miniszterelnöki különmegbízottal, továbbá interjút adott a CNN, a BBC News, a BBC World, a Sky News, a CNBC, a CCTV, a Washington Examiner, valamint az M1 és HírTV televíziós csatornáknak.