A londoni magyar nagykövetség a The British Librarynek adományozott egy sorozatot Borovszky Samu: Magyarország vármegyéi és városai című 26 kötetes monográfiasorozatának hasonmásából. A Magyar Kormány támogatásával megjelent reprint kiadás célja, hogy a külföldi magyar közösségek számára történelmi ismeretforrásul és egyúttal identitáserősítésül szolgáljon.

A Magyarország vármegyéi és városai, alcímén Magyarország monografiája – A magyar korona országai történetének, földrajzi, képzőművészeti, néprajzi, hadügyi és természeti viszonyainak, közművelődési és közgazdasági állapotának enciklopédiája egy 20. század eleji, nagy terjedelmű történettudományi–földrajzi enciklopédia. Az 1896 és 1914 között az Országos Monografia Társaság jóvoltából megjelent, Borovszky Samu által szerkesztett, összességében többezer oldal terjedelmű mű egy történettudományi–földrajzi összefoglaló a Magyar Királyság akkori vármegyéiről és településeiről.

A sorozathoz kiegészítésként készült egy angol nyelvű összefoglaló kötet is, a Magyarország iránt érdeklődő, de a magyar nyelvet nem, vagy kevésbé ismerő külföldi felhasználók számára. Az adományozott sorozat a Biriths Library magyar gyűjteményének lesz tagja.