Tisztelt Honfitársaink!
 
Szalay-Bobrovniczky Kristóf nagykövet és Cserjés Edina vezető konzul 2017. április 11-én 18 órakor fórumot tart az Egyesült Királyságban élő magyar állampolgárok számára.

Az Egyesült Királyság 2017. március 29-én hivatalosan is jelezte kilépési szándékát az Európai Unióból, amelynek következtében elindul egy tárgyalási folyamat a kilépés feltételeiről és a további együttműködés alapjairól. Az Egyesült Királyság a tárgyalási folyamat várhatóan két éves időtartama során még az Európai Unió tagja, ezért a kilépés pillanatáig jogi helyzete változatlan, vagyis a jelenlegi uniós szabályok, beleértve a munkavállalók és diákok jogait továbbra is érvényesek. A tárgyalási folyamatok során határozza meg az Európai Unió és az Egyesült Királyság, hogy a jelenlegi tartózkodási és munkavállalási szabályokban a kilépést követően milyen változások következnek majd be.

A londoni magyar nagykövetségen tartandó beszélgetés célja, hogy megismerjük az Egyesült Királyságban élő magyar állampolgároknak a kilépési folyamat következtében előállt új helyzettel kapcsolatos kérdéseit, észrevételeit, esetleges javaslatait. 

Az eseményre regisztrálni - a terem befogadóképessége erejéig - a következő oldalon lehet: https://www.eventbrite.com/e/forum-tickets-33302085434 .

Helyszín: Eaton Place 35, SW1X 8BY, London
Dátum: 2017. április 11. 18.00