Felhívjuk a figyelmet, hogy a konzuli hivatalban kizárólag debit kártyás fizetés lehetséges, kivéve a hónap utolsó 3 munkanapján, amikor csak postal order-t fogadunk el. Készpénzt semmilyen körülmények között nem áll módunkban elfogadni. Debit kártyás fizetésnél a tranzakciót PIN kóddal (vagy aláírással) szükséges érvényesíteni, érintésmentes (contactless) fizetésre nincs mód. Kérjük, hogy az ügyintézésre történő felkészüléskor a fentieket is szíveskedjenek szem előtt tartani! 

I., A részletes konzuli díjtáblázat megtalálható a lap alján.

II., Konzuli eljárási díjak befizetésének módja

A konzuli eljárások díjainak befizetésére az alábbiak szerint van lehetőség:

1., A konzulátuson személyesen történő ügyintézés esetén kizárólag debit kártyát tudunk elfogadni (készpénzt nem)

A konzuli eljárási díjat a kérelem beadásakor kell fizetni (debit kártyával, illetve a hónap 3 utolsó munkanapján postal orderrel), utólagos fizetésre nincs lehetőség. Aki az eljárási díjat nem tudja a kérelem benyújtásakor megfizetni, annak a kérelmét nem tudjuk átvenni és az ügyintézés nem indul meg. Az újabb kérelmet csak újabb időpont kérelmezésével lehet benyújtani, korábbi időpontot, vagy sürgősségi ügyintézést nem biztosítunk ilyen esetben sem.

Amennyiben az adott eljárás során további díjfizetés szükséges, arról a konzulátus haladéktalanul tájékoztatást ad.

2., Postai úton történő ügyintézés esetén Postal Order segítségével

A Postal Order-t a Magyar Nagykövetség nevére – Embassy of Hungary – kell kiállítani, a díjtáblában szereplő pontos összeggel! Ellenkező esetben új postal ordert kell küldeni a pontos összeggel, ami feleslegesen növeli az ügyintézési időt. 

Amennyiben az adott eljárás során további díjfizetés szükséges, arról a konzulátus haladéktalanul tájékoztatást ad.

Konzuli díjtáblázat:

Konzuli díjak (2023. június 5-től)