Felhívjuk a figyelmet, hogy a konzuli hivatalban kizárólag bankkártyás fizetés lehetséges, készpénzt semmilyen körülmények között nem áll módunkban elfogadni.
 

I., A részletes konzuli díjtáblázat megtalálható a lap alján.

II., Konzuli eljárási díjak befizetésének módja

A konzuli eljárások díjainak befizetésére az alábbiak szerint van lehetőség:

1., A konzulátuson személyesen történő ügyintézés esetén kizárólag debit kártyát tudunk elfogadni (készpénzt nem)

A konzuli eljárási díjat a kérelem beadásakor kell megfizetni (debit kártyával), utólagos fizetésre nincs lehetőség. Aki az eljárási díjat nem tudja a kérelem benyújtásakor megfizetni, annak a kérelmét nem tudjuk átvenni és az ügyintézés nem indul meg. Az újabb kérelmet csak újabb időpont kérelmezésével lehet benyújtani, korábbi időpontot, vagy sürgősségi ügyintézést nem biztosítunk ilyen esetben sem.

Amennyiben az adott eljárás során további díjfizetés szükséges, arról a konzulátus haladéktalanul tájékoztatást ad.

2., Postai úton történő ügyintézés esetén Postal Order segítségével

A Postal Order-t a Magyar Nagykövetség nevére – Embassy of Hungary – GBP,- ben (!) kell kiállítani. A fizetendő összeggel kapcsolatban kérjük, hogy szíveskedjenek email-t írni a konz.lon@mfa.gov.hu e-mail címre. 

***

A Külgazdasági és Külügyminisztérium csatlakozott a központi Elektronikus Fizetési és Elszámolási Rendszerhez, mely lehetővé teszi, hogy a külképviseleteken egységes elektronikus fizetési rendszerben és módon történjen a konzuli díjak beszedése. Ennek megfelelően a  konzuli díjak euróban kerülnek meghatározásra, és ezen devizában is történik a konzuli díjak kiegyenlítése.

A bankkártyával történő fizetés során a tranzakció nemzetközi fizetésnek minősül, így kérjük T. Ügyfeleinket, hogy az ügyintézés előtt győződjenek meg arról, hogy az Önök által használt bankkártya nemzetközi fizetésre alkalmas.

Konzuli díjtáblázat:

Konzuli díjak (2024. január 1-től)