A szeptemberben induló képzések jelentkezési határideje 2022. február 15., így most van itt az ideje a képzési kínálat böngészésének, a felvételi szabályok tanulmányozásának és a jelentkezés benyújtásának a Felvi.hu online jelentkezési felületén, az E-felvételiben.

Felvételizni azok is tudnak, akik iskoláikat, vagy azok egy részét már külföldön végezték. A jelentkezés általános tudnivalóit összefoglaló Felsőoktatási felvételi tájékoztató elérhető a Felvi.hu-n. A kiadványban külön fejezetbe kerültek a külföldön szerzett végzettségekre vonatkozó információk, így a külföldi bizonyítványok, oklevelek elismertetése és az ehhez szükséges dokumentumok, a pontszámítás speciális tudnivalói, vagy éppen a nyelvvizsga-bizonyítvánnyal egyenértékű dokumentumokra vonatkozó szabályok. Az elmúlt időszak fontos változása, hogy lerövidült és januártól ingyenessé vált a külföldi diplomák honosítása, ami elősegíti a külföldön végzettséget szerezett magyar állampolgárok hazatelepülését és itthoni munkavállalását.

A külföldön élő jelentkezők segítségére cikksorozat indult útjára a Felvi.hu-n; a legfontosabb tudnivalókról pedig ugyanitt elérhető egy angol nyelvű összefoglaló Admission Guide. A 2022. január 13 és 15. között megrendezendő Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállításon külön chatszoba várja azoknak a reménybeli felvételizőknek a kérdéseit, akik bár külföldön élnek, felsőfokú tanulmányaikat a magyarországi felsőoktatási intézmények valamelyikében képzelik el.

További információk:

Felvi.hu

22. Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállítás