Magyar állampolgárok külön  engedély nélkül vállalhatnak au pair munkát a szigetországban.

Fokozott óvatossággal járjanak el akkor, ha az interneten keresztül keresnek fogadó családot, hiszen így nem ellenőrizhető az ajánlat jóhiszeműsége. A Nagykövetség tapasztalata szerint  legtöbbször munkavállalási engedély, útiköltség vagy más kötelezettség címén próbálnak meg szélhámosok pénzt kicsalni a fiataloktól. Gyanút kelthet,  ha bizonyos összeg előzetes elküldését kérik a Western Union szolgáltatás útján, vagy banki átutalással. A Nagy-britanniai Au Pair Ügynökségek Egyesülete (British Au Pair Agencies Association, BAPAA) éppen ezért azt javasolja, hogy csak megbízható ügynökségen keresztül keressünk családot. A nagy-britanniai ügynökségek vagy családok nem kérnek díjat az au pairtől. Európai (így magyarországi) ügynökségek kínálhatnak kb. 150 euró fejében különböző szolgáltatásokat tartalmazó csomagot (képzés, tanácsadás a külföldi tartózkodás alatt stb.) A BAPAA-tag ügynökségek orvosi vizsgálatot és erkölcsi bizonyítványt kérnek a jelentkezőktől.

A kiutazás költségét általában az au pairnek kell állnia, bár van olyan család, amelyik átvállalja ennek a költségeit is. A heti zsebpénz éves összesítésben általában nem éri el a személyi jövedelemadózási határát, így az au pairként kapott jövedelem után általában adót nem kell fizetni az Egyesült Királyságban.

Az Egyesült Királyságban ingyenes egészségügyi alapellátásra a fogadó család jogán jogosult az au pair. Ettől függetlenül érdemes a külföldi tartózkodás idejére szélesebb körű biztosítást kötni (pl. utasbiztosítás).

A BAPAA és a Nemzetközi Au Pair Egyesület (International Au Pair Association) hasznos tanácsokat ad az au pairként nyelvet tanulni tervező fiataloknak (pl. a fogadó család által jogosan elvárható kisebb munkák, heti zsebpénz elfogadott összege stb.), valamint megadja az egyesületeknél regisztrált ügynökségek elérhetőségét is.

Kérjük, hogy naprakész információkért keressék fel az alábbi weboldalakat:

www.bapaa.org.uk
www.iapa.org